Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Партія регіонів законність підмінила «понятіями»

Подія дня 9313 переглядів

Опубліковано - 27.06.2006 12:34 | Всі новини | Версія для друку

Партія регіонів законність підмінила «понятіями»
Партія регіонів законність підмінила «понятіями»
Представники фракції Партії регіонів, виступаючи проти таємного обрання спікера, заблокували роботу Вреховної Ради і не пропускають до сесійної зали тимчасову президію парламенту.

За годину до початку пленарного засідання у вівторок вони заблокували парламентську трибуну та президію Верховної Ради.

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов повідомив "Українській правді", що представники Партії регіонів заблокували також систему голосування "Рада".

"Увірвались і не дають працювати. Це просто якийсь бандитизм", - сказав він.

"Я попросив Януковича, щоб вони дали відкрити сесію і самі ж виступили зі своїми заявами. А вони кажуть – читайте наші газети, там все написано", - додав Турчинов.

Станом на 9.00 в сесійній залі була присутня половина фракції Партії регіонів і більшість депутатів-регіоналів оточила трибуну і президію, а також вихід до сесійної зали, через яких зазвичай до сесійної зали входить президент.

Представників інших фракцій в сесійній залі не було.

Депутати з фракції Партії регіонів заблоковували стільцями вхід в гостьову ложу, де зазвичай сидять в тому числі і судді Конституційного суду під час розгляду питань про їх призначення чи приведення до присяги.

Як відомо, у понеділок фракція "Наша Україна" запропонувала у вівторок у парламенті привести до присяги суддів Конституційного суду.

Партія регіонів висунула ультиматум з вимогою чітко дотримуватися Конституції та Регламенту Верховної Ради під час обрання керівних органів парламенту та Кабінету Міністрів і розподілу парламентських комітетів.

Зокрема, Партія регіонів обіцяла перешкоджати ухваленню рішення про зміну процедури обрання спікера Верховної Ради, а також приведенню до присяги суддів Конституційного суду до обрання голови парламенту.

Представники Партії регіонів заявляли, що блокуватимуть роботу парламенту, якщо її вимоги не будуть виконані.

Регіони зібрали $250 млн., щоб купити Януковичу крісло спікера?

Член фракції БЮТ Микола Томенко прогнозує, що засідання парламенту у вівторок так і не буде відкрито.

Він повідомив, що фракція Партії регіонів заблокувала електронну систему "Рада", у зв'язку з чим депутати не можуть зареєструватися.

На думку Томенка, "парламентарії, швидше за все, розійдуться, а о 16:00 відбудуться загальні збори коаліції, у ході яких буде визначатися подальша тактика поведінки в сесійному залі".

У той же час він спростував інформацію про те, що фракції коаліції обговорюють можливість проведення засідання парламенту в Українському домі.

Томенко вважає, що основною причиною блокування роботи парламенту є категорична незгода фракції Партії регіонів проводити відкрите голосування по кандидатурі спікера Верховної Ради.

При цьому він повідомив, що має інформацію про те, що "регіонали" зібрали фонд у 250 млн. доларів для того, щоб провести таємне голосування з цього питання, купити бюлетені в депутатів і "провести" на посаду спікера Віктора Януковича.

Водночас віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко висловив упевненість, що, блокуючи трибуну, опозиція думає не про регламент, а про те, як зруйнувати домовленості між "Нашою Україною", БЮТ та СПУ, і повернутися до ідей створення коаліції з ними.

За його словами, трибуну можна блокувати "один, два, три, чотири рази". "А на п'ятий раз вони самі стомляться... Наступного дня все одно потрібно буде шукати компроміси і в рамках процедури ми їх, безумовно, знайдемо", - підкреслив Кириленко.

Президія вирішує, як угамувати Партію регіонів

Тимчасова президія Верховної Ради і представників фракцій проводять засідання по розблокуванню роботи парламенту.

Про це журналістам повідомив депутат Ради Євген Кушнарьов (фракція Партії регіонів).

Він висловив сподівання, що на цьому засіданні буде ухвалено конкретне рішення по виходу зі сформованої ситуації, повідомляють "Українські новини".

Кушнарьов пояснив, що фракція ПР блокує роботу Ради, маючи намір не допустити пакетного обрання прем'єр-міністра і голови парламенту, а також не допустити зміни самого регламенту і розподілу комітетів Ради винятково на користь коаліції.

Соратник Тимошенко приніс повстанцю-"регіоналу" червону рибу і каву

Партія регіонів станом на 12 годину понеділка продовжує блокувати роботу Верховної Ради.

Сесія не може розпочатися через те, що, за словами представників БЮТ, депутати Партії регіонів зламали систему голосування "Рада".

Водночас "регіонали" продовжують перебувати біля парламентської трибуни.

У сесійній залі відсутні лідери помаранчевої коаліції. Водночас окремі депутати від БЮТ, "Нашої України" та СПУ ходять по залу, спілкуються або сидять на своїх місцях.

Щоб підтримати одного з колег депутат від БЮТ Олександр Фельдман заніс до сесійної зали чашку кави та 2 бутерброди з червоною рибою.

"Я вирішив підтримати одного зі своїх товаришів із Харкова, який мало того, що не спав всю ніч через футбол, але й о 6 ранку прийшов до парламенту", - сказав він.

Фельдман не уточнив, кому саме приніс каву – представнику коаліції чи Партії регіонів.

Водночас, як відомо, деякі представники Партії регіонів, щоб заблокувати трибуну, зайняли місця біля президії з самого ранку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.