Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко написав Януковичу, як його друзі-росіяни обкрадають українців

Влада 4935 переглядів

Опубліковано - 25.10.2007 00:11 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко написав Януковичу, як його друзі-росіяни обкрадають українців
Президент Ющенко написав Януковичу, як його друзі-росіяни обкрадають українців
Глава держави звернувся до прем'єра Януковича та генпрокурора Медведька за поясненнями, як на їхніх очах російські хазяїва НПЗ не тільки закручують ціни, а й вільно пасуться в українському бюджеті.

Президент України Віктор Ющенко занепокоєний ситуацією, що склалася зі сплатою до держбюджету податків і зборів окремими підприємствами з іноземними інвестиціями та їх дочірніми компаніями. Йдеться про обов’язкові платежі, що здійснюються зокрема під час ввезення на митну територію нашої держави сирої нафти.

У своєму листі до Прем'єр-міністра Віктора Януковича Глава держави наголошує: Державний бюджет України втрачає через те, що зазначені дочірні підприємства надають митникам податкові векселі на суму податкового зобов'язання зі строком погашення на тридцятий календарний день, а після закінчення цього терміну пред'являють податківцям рішення судів про звільнення від сплати обов’язкових платежів, у тому числі ПДВ.

На підставі судових рішень зазначені фірми також не сплачують податки і збори за операціями з продажу товарів на митній території України, однак видають податкові накладні з ПДВ – що дає змогу їх контрагентам зменшувати податкові зобов'язання на суми ПДВ, які до бюджету не надходять, відзначає Президент.

«Це, в свою чергу, зумовлює порушення конкурентних умов під час здійснення суб'єктами господарювання підприємницької діяльності, у тому числі на ринку нафти та нафтопродуктів», – констатує Глава держави.

Президент вважає, що для врегулювання ситуації слід опрацювати питання щодо непоширення норм Закону «Про податок на додану вартість» (стосовно надання податкових векселів на суму податкового зобов'язання зі сплати ПДВ) на операції із ввезення на митну територію України сирої нафти.

Глава держави пропонує керівникові уряду «забезпечити здійснення відповідними центральними органами виконавчої влади аналізу рішень судів», на підставі яких згадані підприємства звільнені від сплати до держбюджету обов'язкових платежів, та за результатами цього аналізу «вжити заходів щодо оскарження відповідних рішень у порядку, встановленому законом».

Листа щодо зазначеної ситуації Президент направив також Генеральному прокурору Олександру Медведьку. Генпрокуратура має забезпечити аналіз відповідних судових рішень та за його результатами «вжити відповідно до законодавства вичерпних заходів для захисту інтересів держави».

Інформацію про проведену роботу Президент очікує до 20 листопада поточного року.

Як загальновідомо, російські кампанії ще з часів Президента Кучми є практично монополістами на українському ринку нафтопродуктів. У їхній власності найбільші НПЗ, зокрема Лисичанський та Кременчузький, на долю яких припадає більше половини постачань на ринок паливно-мастильних матеріалів України. Цікаво й те, що схеми, про які написав гарант прем'єру і генпрокурору діють вже не один і не два роки, при тому абсолютно незважаючи на численні українські правоохоронні структури, які нібито ведуть нещадну боротьбу із екномічною злочинністю.

Загадково лише те, що гарант звернув на це увагу тільки зараз. Хоча, звісно, краще пізно, ніж ніколи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.