Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Щоб наркомани і негідники не пролізли у мери столиці - потрібно два тури виборів

Політика 4304 перегляди

Опубліковано - 29.10.2007 17:22 | Всі новини | Версія для друку

Щоб наркомани і негідники не пролізли у мери столиці - потрібно два тури виборів
Щоб наркомани і негідники не пролізли у мери столиці - потрібно два тури виборів
Вибори міського Голови столиці мають відбуватися у два тури і обраним може бути той, за кого проголосує бальшість від мешканців міста. Це - певна гарантія від того, що до влади не прийде команда дерибанщиків.

«Спеціальний статус міста Києва як столиці України вимагає, щоб керівник міста був обранцем більшості мешканців столиці України та представляв різні соціальні прошарки міста. Вибори керівника головного міста держави повинні бути виборами громади, а не виборами за гроші та продовольчі пакети», – зазначив сьогодні один з лідерів БЮТ Микола Томенко.

Нагадаємо, що на останніх виборах міського голови Леонід Черновецький був обраний голосами 21 % від загальної кількості киян.

«Для того, щоб ні політичні негідники, ні фінансові наркомани не ставали керівниками столиці України необхідно проводити вибори в два тури, що дасть можливість обирати не лише конкретну людину, а обирати певну команду та конкурентну програму розвитку міста, щоб кияни були впевнені в цивілізованому розвитку міста», – сказав Томенко.

Також Микола Томенко зауважив, що варто було б поширити принцип обрання керівника міста через систему двох турів щонайменше в обласних центрах України.

Замість післямови. Звичайно, два тури виборів і абсолютна більшість - це непоганий механізм суспільної фільтрації аферистів. На перший погляд. Проте, не факт, що за допомогою маніпуляційних технологій не вдасться ошукати виборців.

Вибори, а особливо у постбільшовицькій Україні, будуть тією чи іншою мірою лохотронами, незалежно від рівня представницької влади, яка обирається, доти, доки не буде дієвого і простого механізму залежності обраних осіб від уподобань виборців. Тобто - простого і реального механізму імперативності, що означає відповідальність виборною посадою та матеріальної правової відповідальності посадовця, за свої дії під час перебування на посаді.

І тут апелювати до демократичних традицій Європи - просто політичне шахрайство, бо європейським традиціям сотні років і вони формувалися безперервно, самою еволюцією розвитку суспільства.

В Україні ці традиції були перевані на сотні років. Спочатку кріпацтвом московитської Російської імперії, а потім - більшовицкою тиранією. І за багато десятиліть чиновницького мракобісся, традицій відповідальної влади просто не існувало. Саме тому, сьогодні заклинання Президента і лідера БЮТ Тимошенко про відповідальну владу, без конкретного і простого механізму реалізації цієї відповідальності - лише порожнє потрясіння повітря.

І, виходячи із традицій місцевого чиновництва, навіть десять турів виборів не врятують громаду від тих, хто йде у владу зі злочинним наміром. Поки ця традиція - влади, як легкого і безвідповідального особистого збагачення, не буде зламана - буде те ж саме, що й зараз. А шлях тільки один і він у реальній владі суспільства над тим, кого суспільство наймає на тимчасове керівництво.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.