Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Газета Ахметова згадала про Гонгадзе, Фере, Пукача і судову кому

Кримінал 6159 переглядів

Опубліковано - 16.11.2007 13:56 | Всі новини | Версія для друку

Газета Ахметова згадала про Гонгадзе, Фере, Пукача і судову кому
Газета Ахметова згадала про Гонгадзе, Фере, Пукача і судову кому
Наказ про убивство Георгія Гонгадзе Олексієві Пукачу міг віддаватися через міліцейських генералів Юрія Дагаєва й Едуарда Фере.

Таку версію озвучує газета "Сегодня".

Автор матеріалу Олександр Корчинський відзначає, що в справі, яку зараз розглядає Апеляційний суд Києва, є свідчення обвинувачуваного Поповича, який повідомив: якось він проходив повз джип "Ніссан-Патрол", яким напередодні користувався Пукач.

"І відчув у машині "трупний дух", начебто в автомобілі незадовго до того перевозили мертве тіло. Слідство думає, що перевозили саме тіло Георгія в Таращу. До речі, незабаром після цього Пукач їздив вечеряти (або доповідати?) до відомих міліцейських генералів Едуарда Фере (тоді — керівникові апарата глави МВС) і Юрія Дагаєва", - йдеться в матеріалі.

Як відзначає автор матеріалу, була версія, що саме Дагаєв і Фере в 2000-му керували Пукачем, навіть не ставлячи до відома міністра Юрія Кравченка.

При цьому відзначається, що влітку 2003-го року, коли слідча група в справі Гонгадзе вийшла вже на виконавців убивства, трапилося дві події, що викликали в слідчих підозри.

9 липня в госпіталі МВС раптово "впав у кому" багаторічний начальник "наружки " МВС, а в останні роки керівник апарата міністра (при Кравченку) генерал-полковник міліції Едуард Фере.

А через три тижні також раптово занедужав, був доставлений на лікування за кордон і там помер колишній заступник Кравченка, а на той час шеф ДУСі теж генерал-полковник міліції Юрій Дагаєв.

"І нібито саме вони могли передати Пукачу наказ справжніх замовників "справи Гонгадзе" на усунення журналіста. …Якщо справжні замовники, в Україні або за кордоном, реально існують, то про те, хто вони, Пукач міг і не знати, а от Фере з Дагаєвим при такій версії знали їх обов'язково, виходить, були небезпечніші ніж Пукач", - йдеться в матеріалі.

Однак, далі таких підозр слідство щодо Дагаєва і Фере не пішло, хоча час від часу і починало спроби допитати Фере, який знаходиться в комі – за словами лікарів, у нього відмерла кора голового мозку, а значить заговорити він ніколи не зможе.

Що стосується Пукача, то, на думку, одного високопоставленого правоохоронця, можливо він переховується в Україні.

Зараз у суді в справі Гонгадзе оголошена перерва - чекають результатів комплексної медичної і психіатричної експертизи Протасова, і психологічної — Костенка і Поповича.

На думку адвоката Валентини Теличенко, через затримку цих експертиз навряд чи рішення суду відбудеться цього року.

Від “Аратти”: ящо у слідства є лише покази одного із звинувачуваних про те, що він нібито чув трупний запах із машини - то це або припущення, або...

Бо наскільки відомо, зазначена машина була вилучена слідством практично одразу. І наяність у машині трупу, який, згідно із цих показів кудись перевозили, мала б бути підтверджена або спростована спеціальною експертизою. І ця експертиза мала б також підтвердити чи спростувати тотжність тіла(якщо факт перевезення був) знайденому під Таращею. І це заключення експертизи, вже б мало статус матеріального доказу у справі, який разом із матеріальним підтвердженням того, що машиною у той час користувався Пукач, було б матеріальним підтвердженням його прямої причетності до злочину.

Із іншого боку, не існує, на скільки відомо, жодних матеріальних доказів причетності до вбивства Гонгадзе Фере і Догаєва. Між тим, із появи цієї версії пройшло достатньо часу, аби її спростувати, або підтвердити.

І Фере, і Догаєв, і Пукач - жили і діяли не у вакуумі чи космосі. Вони жили серед людей, і залишали після себе якісь сліди, які б мало встановити слідство. Важко повірити, що за умови професійного розслідування, нічого суттєвого встановити не вдалося. Чому?

А “списати” усі гріхи на тих, хто вже нічого пояснити не зможе - стандартний прийом прикриття дійсних замовників вбивства нашого колеги.

Та й судовий колапс свідчить тільки про те, що у слідства із доказами явна несрастуха.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.