Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Криваве вугілля Донбасу. Гірники, які вважаються пропалими без вісти - загинули

Надзвичайна подія 7255 переглядів

Опубліковано - 19.11.2007 15:35 | Всі новини | Версія для друку

Криваве вугілля Донбасу.  Гірники, які вважаються пропалими без вісти - загинули
Криваве вугілля Донбасу. Гірники, які вважаються пропалими без вісти - загинули
Голова незалежної профспілки гірників України, член урядової комісії з ліквідації аварії на шахті ім. Засядька Михайло Волинець заявляє, що у 30 гірників, які залишилися в шахті, немає шансів вижити. Члени урядової комісії просто бояться про це говорити.

Про це Волинець сьогодні повідомив журналістам на шахті.

За його словами, зараз рятувальники відійшли на вихідні позиції у зв'язку з підвищенням температури в шахті і пожежею, що поновилася, на окремих аварійних ділянках.

«Якщо полум'я розповсюджуватиметься на вентиляційний штрек, може виникнути черговий вибух, тому що там проходить газопровід високої концентрації газу метану», - сказав Волинецб. За його словами, можливо, «буде вжито останніх заходів: поставлені перемички, щоб припинити доступ повітря».

«У зоні аварії залишаються 30 тіл, і ніхто не бере на себе відповідальність сказати, що в таких випадках люди не можуть залишитися в живих», - сказав Волинець.

Він констатував, що тридцять гірників, які залишилися в шахті, загинули, і члени урядової комісії просто не беруть на себе відповідальність визнати це.

«Там сьогодні нікого не може залишитися в живих, треба приймати неординарні рішення», - сказав Волинець.

Між тим, Президент України Віктор Ющенко прибув на шахту ім. Засядька.

Його зустрічали члени урядової делегації, а також голова ради орендарів шахти ім. Засядька.

Президент Ющенко наразі перебуває у адміністративному корпусі шахти, де бере участь в роботі засідання урядової комісії.

Як повідомлялося раніше, 18 листопада о 3.11 в Донецьку на шахті ім. Засядька на горизонті 1078 м стався вибух повітряно-метанової суміші. Всього в шахті працювало 457 гірників. 357 із них піднято на поверхню.

За данними ГУ МНС Донецької області, загиблими вважаються 77 гірників, доля 30 - поки нез'ясована.
Від “Аратти”: наразі практично немає сумнівів, що трагедія на шахті ім. Засядька - найбільша в історії України.

Ми переконані, що попри намагання більшовицьких урядовців “списати” цю жахливу катастрофу на некеровану стихію та так звану специфіку глибинного вугледобування, те що сталося - стовідсоткова провина, а точніше, злочин вищого керівництва держави. Бо це - закономірний підсумок державної політики за останні роки. Політики великого дерибану, коли державні чиновники, втративши все людське, під пронос словоблуддя та брехні, “засвоюють” у власні кишені мільярдні суспільні кошти.

І це - загальновідомо. Особливо тим, хто кожного дня йде у шахту, не знаючи, чи вийде він звідти живим.

Проте, як не диво, купка злодіїв продовжує й надалі міцно тримати у своїх руках владу, в тому числі у нахабний спосіб маніпулюючи із народним волевиявленням.

Невже не можливо розірвати це криваве коло, яке зашмогом стискає шию мільйонів наших співгромадян? Адже, мова йде про жалюгідну купку бандитиів-нелюдків. І вони й надалі будуть красти, сонями забирати людські життя, поки оті мільйони не зрозуміють, що насправді, сила цих гуманоїдів у невмінні чесних громадян солідаризуватися і самоорганізуватися за для захсисту свого життя, захисту своїх дітей, своїх родин. І поки люди цього не зрозуміють, поки будуть сподіватися на “доброго батюшку-царя” - нічого не зміниться.

І цвинтарі продовжуватимуть наповнюватися трунами безневинних жертв брудних апетитів тих, кого язик не повертається назвати людьми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.