Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Затулін упевнений, що Україні загрожує розкол. Час робити відповідні висновки

Захист держави 11311 переглядів

Опубліковано - 3.07.2006 16:00 | Всі новини | Версія для друку

Як прореагує на чергову заяву свого опонента українська влада?
Як прореагує на чергову заяву свого опонента українська влада?
Російський парламентарій, оголошений на Україні персоною нон-грата, говорить про загрозу розколу України на захід і схід у випадку продовження нинішньої політики керівництвом країни.

"Оголошення Луганською та Харківською обласними радами депутатів російської мови регіональною - це перший крок до цього", - сказав депутат Держдуми, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін у понеділок на конференції "Росіяни й Україна. Майбутнє, що визначається сьогодні", повідомляє РІА “Новості” .

На його думку, владі України зараз необхідно враховувати голос південних і східних регіонів країни, а це, зокрема, припускає підвищення статусу російської мови й розвиток співробітництва з Росією.

У той же час, вважає Затулін, за півтора року "жовтогарячі" довели, що не в змозі прийти до компромісу й об'єднати країну.

"У цьому зв'язку ми, у Росії, повинні бути готові до того, що компроміс так і не буде знайдений. Якщо на Україні "жовтогарячі" будуть продовжувати ігнорувати російську мову, ігнорувати східні й південні регіони країни, продовжувати розхитувати православну церкву, це неминуче приведе до розколу України, що виявиться величезним іспитом не тільки для неї, але і великими ризиками для Росії", - сказав Затулін, відзначивши, що на Україні 20-30 мільйонів російськомовних жителів.

"Висловлення, Юлії Тимошенко, яка претендує на посаду прем'єра (про перегляд газових угод із РФ) спрямовані в черговий раз на зрив усіх наявних домовленостей", - відзначив Затулін.

"Мені здається, що влада на Україні перебуває у полоні популізму в цьому питанні. Сьогодні ріст цін на газ викликаний зміною газової політики Туркменістану, у якого Україна купує значну частину газу. Ці зміни спричинять за собою неминуче подорожчання газу для України. Я вважаю, що, крім домовленостей, іншого шляху в України немає. Але складається враження, що для того, щоб стати прем'єром, Тимошенко потрібно як можна серйозніше розірвати відносини з Росією", - сказав депутат.

Офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов раніше назвав заяву Тимошенко про необхідність перегляду газових домовленостей з Росією "тривожним дзвоником" для Європи.

"Заява Юлії Тимошенко про перегляд газової угоди з Росією - це черговий тривожний дзвоник для Європи... Реалізація погроз, що пролунали сьогодні на Україні - це шлях до нової газової кризи. Ми вважаємо, що слова Юлії Тимошенко ще раз підтверджують тезу про те, що Україна - це, на жаль, слабка ланка в ланцюжку постачань російського газу в Європу", - сказав Купріянов.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.