Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд буде змушений ухвалювати непопулярні рішення

Політика 4350 переглядів

Опубліковано - 3.01.2008 15:56 | Всі новини | Версія для друку

Уряд буде змушений ухвалювати непопулярні рішення
Уряд буде змушений ухвалювати непопулярні рішення
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк називає ухвалений парламентом закон про держбюджет на 2008 рік виключно технічним документом.

"Цей бюджет (у його невдосконаленому варіанті) не догма. Для мене він був важливий тільки в одному: треба було його прийняти, щоб підвищити соціальні стандарти", - сказав він в інтерв'ю "Україні молодій".

"Щоб у нас не було ніяких проблем із зовнішнім світом, бо коли країна входить у новий рік без бюджету, це впливає не лише на державні фінанси, а й на корпоративні", - пояснив спікер.

Серед можливих проблем Яценюк назвав "негайне подорожчання ставок для запозичення українським банкам і клієнтам, погіршення умов виходу на зовнішні ринки, проблеми з "Нафтогазом".

"Тому це наразі суто технічний документ, який дав можливість уникнути таких проблем. Уникнути, а не розв'язати їх", - наголосив голова Верховної Ради.

Яценюк переконаний, що "на бюджет треба дивитися не як на кошторис доходів і витрат... державний бюджет - це не фіскальний документ і не міністр фінансів є особою, що визначає, яким він має бути".

"Міністр фінансів - це особа, яка може визначити тільки збалансовані підходи щодо доходів і витрат. А цілі й напрями використання бюджетних коштів повинні визначати винятково галузеві міністерства", - додав спікер.

"Ці напрями мають безпосередньо стикуватися з програмними цілями уряду, а вони сьогодні ще не ухвалені", - зауважив Яценюк, додавши, що саме через це наполягав, "щоб наступна сесія Верховної Ради почалася з послання президента про внутрішнє й зовнішнє становище України".

Цей документ, на думку спікера, "є головним у визначенні "колії", якою має йти країна і вже виходячи з пріоритетних цілей і завдань, закладених у посланні президента, уряд повинен подати до парламенту програму дій Кабміну".

"Є ще державна програма соціально-економічного розвитку України. Ці три базові документи визначають, чого ми хочемо досягнути у 2008 році, які реформи провести", - додав Яценюк.

При цьому він зауважив: "А у нас завжди який підхід до бюджету? "Давайте максимум зберемо і максимум витратимо". Витратимо на що? На популізм".

"Якщо цей Кабмін хоче стати урядом реформаторів, то в нього не вийде бути кришталево чистим і стерильним. Бо ті, хто при владі, повинні брати на себе відповідальність", - попередив спікер.

"Непопулярну, складну відповідальність, яку, певно, не підтримуватиме в тому числі і їхній електорат, принаймні в короткотерміновій перспективі. Але яка дасть країні можливість розвиватися - через рік, два, три. А працювати "сьогодні на сьогодні" - це не уряд, а піар-кампанія", - додав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.