Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столиці ніяк не вирішать, що робити із стадіоном для Євро-2012

Політика 4277 переглядів

Опубліковано - 10.01.2008 13:44 | Всі новини | Версія для друку

У столиці ніяк не вирішать, що робити із стадіоном для Євро-2012
У столиці ніяк не вирішать, що робити із стадіоном для Євро-2012
Керівник Національного агентства з підготовки до проведення Євро-2012 Євген Червоненко пропонує побудувати до Євро-2012 новий стадіон.

Про це він сказав в інтерв’ю Главреду.

«Я б запропонував наступний варіант: землю, на якій стоїть весь цей комплекс (НСК «Олімпійський») (а це 32 гектари в центрі Києва!), я б виставив за ціною навіть не золота, а платини на відкриті публічні торги. І побудував би стадіон десь в районі Окружної або там, де ми ще в силах побудувати під’їзди, розв’язки і зробити так, щоб у нас, не дай Боже, не було людських жертв», - заявив Євген Червоненко.

За його словами, основні проблеми «Євро» - це безпека, логістика, інвестиції, інфраструктура, медицина: «Зазначте: приїде мільйон людей, які не знають українського гасла, що «лікуватися задарма - це даремно лікуватися». І які, якщо з ними щось трапиться, виймуть картку страховки, яка на сьогодні не увійде ні до одного банкомату. І це тільки одна з тисячі проблем! Нам треба змінити себе за чотири роки!» - сказав Червоненко.

На питання, наскільки реально Міністерству оборони виконати завдання президента провести інвентаризацію і передачу земель під Євро-2012 Євген Червоненко відповів: «Головне - ухвалити рішення, яке не матиме задньої передачі. Головне - поставити запобіжники, щоб за ці десять днів не з’явилися передачі інвесторам і три суди, які ведуть до чесного покупця». «Звичайно, буде страшна боротьба між особистими, корпоративними, клановими інтересами і державою. Я постараюся уціліти і виконати завдання», - додав керівник Національного агентства з підготовки до проведення Євро-2012.

В даний час у всіх українських містах, які прийматимуть матчі Євро-2012, окрім Києва, або вже будуються - Донецьк, Дніпропетровськ, або розроблені проекти будівництва нових футбольних стадіонів - Львів, Одеса, Харків.

На початку грудня під час зустрічі з керівництвом Києва президент Віктор Ющенко запропонував спорудити стадіон для проведення фіналу Євро-2012 на місці танкового заводу в Дарницькому районі. Також в цьому районі планується побудувати новий житловий масив, в будинках розселятимуть туристів під час проведення Євро-2012, а після чемпіонату там житимуть кияни.

«Ця територія краща з погляду зручного розташування і можливості забезпечення транспортної доступності об’єкту», - заявив тоді начальник Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Василь Присяжнюк. Проте, за його словами, проти спорудження стадіону на місці танкового заводу виступало Міністерство оборони, яке на той момент очолював Анатолій Гриценко.

Як повідомлялося раніше, Президент Ющенко доручив меру Києва Черновецькому вирішити питання із демонтажем будмайданчику біля центрального входу до НСК Олімпійський. Проте, Черновецькому, судячи із усього, Президет України - не в указ. Бо і будмайданчик у недоторканості, і будівництво не зупинилося.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.