Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Балога віддав долю Меведька у руки нардепів

Влада 4267 переглядів

Опубліковано - 16.01.2008 16:49 | Всі новини | Версія для друку

Балога віддав долю Меведька у руки нардепів
Балога віддав долю Меведька у руки нардепів
Керівник Секретаріату Президента України Віктор Балога вважає, що подальша робота Олександра Медведька на посаді Генерального прокурора на сьогодні залежить від рішення Верховної Ради.

Так він прокоментував численні заяви політиків і останні публікації в засобах масової інформації щодо можливої зміни керівництва Генпрокуратури. Балога зазначив, що у парламенті вже понад тиждень як зареєстровано подання про висловлення недовіри Медведьку, яке підписали 180 народних депутатів із демократичної коаліції.

«Судячи з усього, ніяких практичних кроків щодо перетворення цього документа на рішення Верховної Ради більшість ще не зробила. Така непоспішність може означати, що для коаліції це питання не стоїть на порядку денному». - сказав він.

Балога нагадав норму Конституції, за якою Глава держави призначає та звільняє Генпрокурора за згодою Верховної Ради. Якщо парламент прийме постанову й оголосить недовіру нинішньому керівникові ГПУ, це може спонукати Президента внести подання на звільнення Медведька. Водночас остаточне рішення з цього питання завжди залишається за Главою держави.

«Віктор Ющенко вже публічно заявляв, що чекає чіткої визначеності ВР щодо доцільності подальшого перебування Медведька на посаді Генерального прокурора. Поки ні чіткого, ні туманного сигналу з парламенту не одержано», – сказав керівник Секретаріату.

За словами Балоги, у президентській команді є достатньо фахових юристів і управлінців, які потенційно можуть зайняти керівне крісло у відомстві на столичній вулиці Різницькій. «Звичайно, на всю країну не лише Медведько може бути Генпрокурором. Політикуму, журналістам, широкій громадськості добре відомі професійні і ділові якості Миколи Оніщука, Ігоря Пукшина, Марини Ставнійчук, Миколи Катеринчука, Олега Литвака, Миколи Полудьонного. Це далеко не повний перелік людей, які цілком здатні ефективно керувати Генеральною прокуратурою. Отже, кадрового голоду тут немає. Є дефіцит бажання парламенту без зволікань прийняти рішення щодо нинішнього Генпрокурора», – підкреслив В.Балога.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.