Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хтось вкладає у вуха гаранта брудненькі плітки, а той у це вірить

Влада 4328 переглядів

Опубліковано - 7.02.2008 16:45 | Всі новини | Версія для друку

Хтось вкладає у вуха гаранта брудненькі плітки, а той у це вірить
Хтось вкладає у вуха гаранта брудненькі плітки, а той у це вірить
Сьогодні Президет Ющенко видав заяву, яка засвідчила, що він або дезінформований, або свідомо розколює коаліцію.

Президент України Віктор Ющенко заявляє, до збору підписів під вимогою про відставку Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради долучилися і союзники блоку “Наша Україна – Народна самооборона” .

Про це глава держави заявив сьогодні під час наради з главами облдержадміністрацій.

Ющенко наголосив, що як тільки за його ініціативою було намагання включити до порядку денного ВР законопроект про держзакупівлі, дві політичні сили зібрали підписи про відсторонення голови ВР з займаної посади.

“Як не парадоксально ці підписи зібрали наші союзники і наші опоненти по Верховній Раді”, - сказав Президент.

Між тим, фракція БЮТ категорично спростувала ці твердження Президента у офіційній заяві.

"З огляду на те, що Президент України Віктор Ющенко 7 лютого заявив про причетність «колег по демократичній коаліції» до збору підписів щодо відставки Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, фракція Блоку Юлії Тимошенко уповноважена заявити:

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк користується ПОВНОЮ і БЕЗУМОВНОЮ підтримкою з боку фракції Блоку Юлії Тимошенко.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко доклала всіх зусиль для обрання Арсенія Яценюка головою Верховної Ради та формування демократичної коаліції і сьогодні ми цілком і повністю підтримуємо політику Голови Верховної Ради та гарантуємо нашу повну підтримку і на майбутнє.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко заявляє, що нікому і за жодних обставин не дасть відправити Арсенія Яценюка у відставку і навіть спроби вдастися до подібної авантюри матимуть з нашого боку адекватну відповідь.

Арсеній Яценюк – сучасний політик європейського типу і саме з ним ми пов’язуємо відродження парламентризму в Україні, перетворення парламенту на ефективний законодавчий орган, в якому приймаються потрібні для людей закони, а не вирують політичні пристрасті. Арсеній Яценюк, на наше переконання, справиться з цим завданням.

Ми також цілком переконані, що Арсеній Яценюк буде Головою Верховної Ради VI скликання, як мінімум, аж до закінчення її повноважень.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко звертається до всіх політиків з демократичного табору з проханням не вносити зайвого сум’яття в ряди демократичних сил та не розповсюджувати чуток, що завдають шкоди репутації коаліції. Сьогодні головне завдання – зберегти єдність зусиль парламентської коаліції, Президента та Уряду і виконати свої зобов’язання перед країною – навести лад в державі!

Ми вважаємо, що заява Президента України може бути розцінена як прикре непорозуміння. Очевидно, мова йде про те, що главу держави було дезінформовано". - говориться у заяві.

Замість післямови. Те, що відбувається останніми днями у стосунках Президента із урядом свідчить про те, що: або Глава держави опинився у інформаційному вакуумі, який свідомо створили посадові особи держави, які прямо зацікавленні у розвалі коаліції та поверненні до влади більшовицької ширки; або сам Віктор Ющенко відмовився від проголошеного ним самим курсу на реформи, які виведуть Україну в число провідних Європейських держав, від курсу на євроінтеграцію та розвиток демократії та розпочав відкат у бік тоталітарної Росії.

Бо наразі, тільки сліпий не бачить, чиї інтереси в Україні лобіюють Патрія регіонів та комуністи.

Як у виборців, такий стан справ викликає у нас занепокоєння. Проте, у будь-якому разі ми, відповідно до Конституції України, хотіли б почути від Президента чим саме вмотивовані його рішення, які провокують нову кризу влади?

Насамперед, це стосується не тільки заяв, які мають явно сумнівне змістовне походження, а й прямим невиконанням ним посадових обов'язків, які, зокрема вимагали б від Президента адекватного реагування на спроби розкрадання державного майна посадовими особами державної влади. Особливо у випадках, коли незаконність зазначених дій підтверджена судом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.