Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ющенко озвучив вимоги до парламенту

Політика 10067 переглядів

Опубліковано - 10.07.2006 17:33 | Всі новини | Версія для друку

Президент провів сьогодні зустріч з Головою Верховної Ради
Президент провів сьогодні зустріч з Головою Верховної Ради
Президент України Віктор Ющенко вимагає від парламентських сил призначення нового прем’єр-міністра України і початку системної та спільної роботи Верховної Ради.

"Останні події у Верховній Раді України викликали широку суспільну реакцію. Численні звернення до Президента України свідчать про масове незадоволення бездіяльністю парламенту і тривалими політичними інтригами, що вказують на неповагу до Конституції України та визначених і підтримуваних народом демократичних принципів розвитку країни", йдеться у заяві.

У цій ситуації Президент наголошує, що, як гарант додержання Конституції України, неухильно стоятиме на принципах дотримання її духу та букви.

Як наголосив глава держави, "я не приймаю жодних конфронтаційних сценаріїв, які здатні завдати шкоди народові та уразити стабільність країни. Без упередження вимагаю від парламентських сил остаточного визначення і легітимного створення коаліції депутатських фракцій. Незалежно від формату коаліції, я категорично наполягаю на дотриманні політичною більшістю принципів єдності країни і виконанні програми реформ, яка отримала загальну народну підтримку на виборах Президента України у 2004 році".

Президент заявляє про необхідність "негайно припинити розігрувати мічену карту суспільного протиставлення і негайно приступити до відповідальної діяльності парламенту та нового уряду".

За словами Ющенка, "чітко стверджую, а відтак, безумовно, виходитиму з того, що чинний внутрішній і зовнішній політичний курс є і будуть незмінними. Очікую, що ця вимога буде адекватно відображена у діях майбутньої коаліції".

Глава держави підкреслює, що відсутність Конституційного Суду вкрай негативно впливає на внутрішньополітичну ситуацію та підриває будь-які спроби встановити атмосферу політичної довіри. Лише Конституційний Суд здатен оцінити конституційність дій усіх гілок влади. Це - запорука легітимності усіх перспективних рішень і заходів, зазначив Ющенко.

Відтак, Президент за сучасних умов окреслив головні вимоги до парламентських сил:

- Формування коаліції і представлення її програми.

- Приведення до присяги суддів Конституційного Суду.

- Призначення нового Прем’єр-міністра України і початок системної та спільної роботи Парламенту та Уряду на основі чинного державницького курсу.

Віктор Ющенко наголошує, що парламентська коаліція не повинна проводити ревізію національної політики України

Про це Президент України заявив в інтерв`ю телеканалу «Інтер» одразу після відомих подій в стінах Верховної Ради в п`ятницю, 7 липня.

«Якщо ми не будемо говорити про демократичну коаліцію, тоді давайте будемо свідомі того, що курс, який може бути обраний іншою коаліцією, це курс, який приведе нас до серйозної ревізії тої політики, яка проводиться в Україні», – сказав Президент, підкресливши, що створення демократичної коаліції в українському парламенті сьогодні «повинно бути вимогою».

Глава держави також підкреслив, що зараз демократичні завоювання двох останніх років «під дуже великим знаком запитання».

«Тема демократичної коаліції сьогодні, можливо, як ніколи за останні два роки, актуальна», – сказав Віктор Ющенко.

Президент вкотре наголосив, що Україні потрібен парламент з політичними силами, «які визнають взаємне співіснування, які здатні до компромісів заради нації».

«Поки що ми цього не бачимо. Ми бачимо багато випадків, які говорять про самознищення. Мені здається, це велика політична помилка кожної сторони, за якою стоять мільйони людей, які голосували за одних і за інших, і тому люди, які поважають мандат виборців, мають поводитися по-іншому. Це не повчання, це моя порада», – сказав Глава держави.

Президент провів сьогодні зустріч з Головою Верховної Ради

Президент Віктор Ющенко провів зустріч з новообраним Головою Верховної Ради Олександром Морозом та привітав його з легітимним обранням на посаду спікера парламенту.

Пізніше, в уточненому повідомленні пресс-служби Президента рядок про "легітимне обрання" було вилучено.

У зустрічі також узяли участь Прем’єр-міністр Юрій Єхануров та Глава Секретаріату Президента Олег Рибачук.

Глава держави відзначив, що очікує від Верховної Ради конструктивної роботи. При цьому парламент повинен підтримувати обраний внутрішній та зовнішньополітичний курс Президента, наголосив Віктор Ющенко.

Глава держави також підтвердив, що подасть до Верховної Ради кандидатуру Прем’єр-міністра лише після відновлення роботи Конституційного Суду.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.