Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Слідом за Балогою лави НУ покинула його команда

Скандал 5815 переглядів

Опубліковано - 20.02.2008 11:38 | Всі новини | Версія для друку

Слідом за Балогою лави НУ покинула його команда
Слідом за Балогою лави НУ покинула його команда
Вчора лави “Нашої України” покинули шість нардепів, яких пов'язують із командою глави Секретаріату Президента та прагненням до формування ширки.

Екс нашоукраїнці заявили:

“Оголошуємо про свій вихід із Народного Союзу «Наша Україна».

Є кілька вагомих причин, які спонукають нас зробити такий крок:

Насамперед, це серйозні, незворотні негативні тенденції в розвитку партії як в центрі так і, що важливіше, на місцях. Дехто з керівництва Партії вже грає за власною партитурою, виходячи з особистих інтересів, а це не має нічого спільного з відповідальністю, плюралізмом і нормами демократії.

По-друге, «Наша Україна» як сформований політичний бренд стала зручним майданчиком, красивою ширмою для втілення нав’язуваних ззовні ідей. Партію почали використовувати як індульгенцію, як засіб задоволення власних амбіцій, як товар на ринку політичних послуг. Це для нас категорично неприйнятно.

По-третє, через неспроможність та небажання використання колективного досвіду активу партії утворилася велика дистанція між партійними лідерами та рядовими партійцями. Верхівка «Нашої України» вже не черпає енергію дії зі своїх місцевих осередків. Відбуваються численні порушення Статуту Партії, засідання Політичної Ради Партії не проводяться більше ніж півроку. На сьогодні немає жодних підстав вважати, що цей процес буде подолано.

І, мабуть, найголовніше. Ми втратили переконаність, що на ключових позиціях у керівництві Партії зараз перебувають люди, віддані Президенту. Нам нічого робити в компанії тих, хто змінив орієнтацію.

Залишаючи лави Народного Союзу «Наша Україна», щиро бажаємо всім членам Партії повернутися до своїх ціннісних та ідейних витоків. Сподіваємося, що Партія здатна очиститися від іржі кон’юнктурщини, подвійних стандартів і неправди.

Роман Безсмертний, член Політичної ради партії, заступник Голови Секретаріату Президента України

Михайло Полянчич, голова Центральної контрольно-ревізійної комісії партії, народний депутат України

Ігор Кріль, заступник голови партії, народний депутат України

Віктор Тополов, член Президії партії, народний депутат України

Оксана Білозір, член Політичної ради партії, народний депутат України

Василь Петьовка, член Політичної ради партії, народний депутат України ”

у лавах коаліції цей демарш нашоукраїнців пов'язують із зусиллями певних керівників Банкової щодо переформатування политичних сил на майбутні вибори Президента.

"Ключ від цієї скриньки пандори, яку треба закрити, щоб звідти не вискакували всякі гади, знаходиться в руках однієї людини! – обурено заявив народний депутат від БЮТ Лев Бірюк. – Ця людина має зрозуміти, що ні за яких обставин і ні при яких катаклізмах він вдруге президентом не стане. Як тільки він це зрозуміє, все встане на свої місця"

Нардеп з фракції НУ-НС Владислав Каськів вважає, що вихід його колег із НУ не спричинить переформатування коаліції. «Це внутрішнє питання партії і особистий вибір її членів», - сказав депутат.

Каськів припустив, що аналогічні процеси можуть відбутися і у БЮТ та ПР. «Зрештою в Україні буде створено три потужні політичні гравці: ліберально-патріотичного, націонал-консервативного і социал-популістського напряму», - вважає він.

Як повідомлялося раніше, так зване угруповання Балоги у лавах НУ до останнього опиралося підписанню коаліційного договору з утворення демократичної коаліції НУ-НС із БЮТ. А нардеп нашоукраїнець Іван Плющ так і не зробив цього досі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.