Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ізраїль прийняв закон, який забороняє расизм і нацизм

Світ навколо нас 5037 переглядів

Опубліковано - 26.02.2008 18:32 | Всі новини | Версія для друку

Кнесет прийняв закон про кримінальну
відповідальність за пропаґанду
нацизму або будь-якої іншої
ідеології расистського характеру
Кнесет прийняв закон про кримінальну відповідальність за пропаґанду нацизму або будь-якої іншої ідеології расистського характеру
Ізраїльський парламент прийняв закон про кримінальну відповідальність за пропаґанду нацизму або будь-якої іншої ідеології расистського характеру, повідомила у вівторок, 26 лютого, газета Едіот Ахронот.

"В Ізраїлі ніколи не було законодавчої бази для протидії неонацистським організаціям, бо ніхто з нас навіть у страшному сні не міг уявити, що тут у цьому буде необхідність", - цитує видання автора законопроекту Моше Гафні, який представляє в Кнесеті релігійну партію Єврейство Тори.

"На жаль, не так давно ми зіткнулися з організацією подібного роду, і я був змушений запропонувати цей законопроект", - сказав Гафні.

У первісному вигляді документ був спрямований тільки на протидію нацизму. Однак, на наполегливу вимогу кабінету, який послався на міжнародні зобов'язання Ізраїля, у текст додали універсальні формулювання, які забороняють будь-які прояви расизму.

2007 року ізраїльська поліція затримала вісьмох молодих вихідців з колишнього Радянського Союзу, яких підозрюють у створенні неонацистського угруповання й здійсненні десятків нападів на арабів, іноземних робочих і релігійних євреїв. Справа отримала широкий резонанс, вихлюпнувшись на перші шпальти газет і навіть ставши предметом обговорення на засіданні уряду.

Вісім молодих людей у віці від 16 до 21 року, за даними поліції, причетні до організації нападів на ортодоксальних євреїв, гомосексуалістів і наркоманів. Члени угруповання були арештовані після розслідування, розпочатого більше року тому після того, як вандали розписали свастиками й ім'ям Гітлера одну з синагог недалеко від Тель-Авіва.

Від “Аратти”: Наступним логічним кроком Кнессету має бути прийняття закону про кримінальну відповідальність за пропаґанду сіонізму, як різновиду нацизму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.