Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Під патронатом Черновецького множаться “еліта-центри”

Кримінал 5369 переглядів

Опубліковано - 28.02.2008 14:59 | Всі новини | Версія для друку

Під патронатом Черновецького множаться “еліта-центри”
Під патронатом Черновецького множаться “еліта-центри”
Районні адміністрації у столиці аж ніяк не контролюють інвесткомпанії, які ведуть забудову, а відтак - ніхто не гарантований від нових “еліта-центрів”.

Про це заявила журналістам народний депутат Оксана Білозір.

Вона зазначила, що сьогодні в державі склалися такі умови, що громадяни-інвестори можуть сподіватися виключно на добропорядність забудовників, яким довірили свої кошти.

"Ми звернулися до всіх районних адміністрацій міста Києва з проханням надати інформацію про наявність у районі проблем, подібних ситуації з "Еліта-центром", - розповіла Оксана Білозір. - І що шокує: в деяких райдержадміністраціях навіть не знають, що в їхньому районі такі проблеми існують, хоча до нас вже зверталися ошукані інвестори".

"Подібна ситуація і в Київській міській державній адміністрації. Коли ми запитали хто здійснює загальний контроль (в цілому) за ходом будівництва, то отримали відповідь, що цими питаннями ніхто спеціально не займається", – сказала народний депутат.

Депутат також зазначила, що зважаючи на ситуацію, яка склалася, вона направила Голові Київської міської державної адміністрації – меру Києва Леоніду Черновецькому депутатське звернення щодо невідкладного врегулювання питання контролю у сфері житлового будівництва за кошти інвесторів.

Зокрема, Білозір пропонує невідкладно утворити Комісію КМДА (із залученням представників райдержадміністрацій та правоохоронних органів) для контролю за станом будівництва житла у м.Києві та в місячний термін здійснити перевірку усіх об’єктів житлового будівництва, зведення яких здійснюється за рахунок коштів інвесторів (щодо законності відведення земельної ділянки, погодження проекту, стану будівництва та ін.).

Оксана Білозір також вважає за необхідне сформувати реєстр об’єктів житлового будівництва, зведення яких здійснюється за рахунок коштів інвесторів, реєстр інвесторів, а також закріпити за кожним об’єктом відповідальних посадових осіб.

"Дійсно, ми маємо серйозну прогалину у законодавстві, яка дозволяє недобросовісним забудовникам обкрадати людей. І поки це питання врегулюється, може пройти немало часу, особливо враховуючи режим роботи Верховної Ради. Але ж влада має і інші механізми захисту прав інвесторів. Навіщо тоді киянам мерія, навіщо районні адміністрації, які не знають навіть, що діється на їх території?", – зазначила Оксана Білозір.

Депутат вважає, що якщо мер Києва не буде вживати заходів щодо контролю над ходом будівництва житла, яке будується за кошти інвесторів, то саме на нього має бути покладена персональна відповідальність за подальші кризові явища, які можуть виникнути.

А поки, народний депутат України Оксана Білозір закликає киян, які інвестували кошти у будівництво житла, бути пильними та постійно контролювати хід будівництва.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.