Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЦВК збирається після епідемії у відставку

Влада 4066 переглядів

Опубліковано - 13.03.2008 14:50 | Всі новини | Версія для друку

ЦВК збирається після епідемії у відставку
ЦВК збирається після епідемії у відставку
Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал закликає всіх членів ЦВК подати у відставку. Серед нардепів вже знайшлися прихильники цієї ідеї.

Про це рішення Шаповал повідомив сьогодні журналістам у Києві.

«Я закликаю всіх своїх шановних колег подати у відставку», - сказав голова ЦВК.

Водночас Шаповал не виключив, що у разі відставки ЦВК у повному складі, Верховна Рада запропонує ті ж самі кандидатури від політичних сил.

При цьому він підкреслив, що відставка всіх членів ЦВК була б найбільш прийнятним виходом із ситуації, що склалася. «Тому що мені неприємно спостерігати за заявами деяких людей, яких я дуже добре знаю, і дуже добре бачу підтекст їх заяв. Цей контекст я не коментуватиму – він очевидний», - пояснив він.

Шаповал повідомив, що має намір запропонувати таке рішення всім членам ЦВК.

«Я визначу термін, я ж не можу діяти безвідповідально. Я не камікадзе – я дійсно пропоную розв'язати ситуацію, і роблю це для того, щоб привернути увагу і суспільства, і політикуму до цієї проблеми», - підкреслив він.

При цьому Шаповал зазначив, що навіть якщо члени ЦВК не підтримають його пропозиції, він має намір написати заяву про звільнення за власним бажанням.

«Якщо я побачу, що в певний термін немає ніякої реакції – я особисто подам у відставку», - сказав голова ЦВК.

За словами Шаповала, він готовий ухвалити таке рішення ближче до травня, коли виповниться рівно рік від дня його призначення на посаду голови ЦВК.

Між тим, БЮТ привітав заяву Голови ЦВК Володимира Шаповала про його готовність подати у відставку.

Про це заявив народний депутат, член фракції БЮТ Андрій Портнов.

На думку Портнова, Володимир Шаповал є причетним до штучного блокування роботи Центральної виборчої комісії, зокрема реєстрації нових депутатів Київради.

«Ми сподіваємось, що Володимир Шаповал не тільки на словах перед засобами масової інформації подає у відставку, а здійснить це на практиці найближчим часом. Від цього українське суспільство лише виграє», - зазначив народний депутат.

Андрій Портнов також повідомив, що БЮТ буде пропонувати новий порядок формування Центральної виборчої комісії, у якому буде передбачений більш жорсткий контроль за виконаннями своїх обов’язків членами ЦВК.

Як повідомлялося раніше, засідання ЦВК, на якому планувалося розглянути питання про визнання обраними депутатів Київради за подання БЮТ, через відсутність кворуму вже двічі було перенесено. Чергове засідання Центрвиборчкому було заплановане на 12 березня, проте і це засідання перенесене на 13 березня через відсутність кворуму. За дивним збігом обставин, саме зараз, перед ухваленням суто технічного рішення - члени ЦВК несподівано почали масово хворіти.

12 березня БЮТ надіслав лист голові Центральної виборчої комісії Шаповалу, в якому вимагає направити Президентові України Віктору ЮЩЕНКУ подання про припинення повноважень членів Комісії, які не з’являються на засідання Центрвиборчкому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.