Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд направив гаранту перелік “подвигів” Черновецького

Влада 4465 переглядів

Опубліковано - 15.03.2008 19:53 | Всі новини | Версія для друку

Уряд направив гаранту перелік “подвигів” Черновецького
Уряд направив гаранту перелік “подвигів” Черновецького
Ревізією встановлено, що мер і його подєльнікі обікрали столичну громаду більш, ніж на мільярд гривень.

Кабінет Міністрів України направив Президенту України пакет документів щодо виявлених зловживань з боку Київської міської державної адміністрації і мера Києва Леоніда Черновецького, повідомляє прес-служба.

Серед документів, зокрема, Розпорядження, в якому Уряд звертається до Президента з поданням про звільнення Леоніда Черновецького із займаної посади, а також матеріали за результатами перевірки Робочої групи діяльності керівництва КМДА.

Так у Розпорядженні КМУ від 12 березня поточного року №443-р “Про стан виконання Київською міськдержадміністрацією актів законодавства та розв’язання актуальних проблем розвитку м. Києва”, підписаному Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, вказується на серйозні проблеми у розвитку столиці та значні недоліки в роботі міськдержадміністрації, що негативно впливають на комплексний розвиток міста та створюють напруженість у суспільстві.

Згідно з доданими матеріалами перевірок, тільки у сфері земельних відносин з початку 2008 року викрито 36 злочинів, за якими порушено кримінальні справи щодо посадових осіб міськдержадміністрації.

Окрім того, виявлено значні зловживання у фінансово-бюджетній сфері. Зокрема, що стосується виконання бюджету міста Києва за 2006-2007 роки, виявлено фінансові порушення на загальну суму понад 1,2 млрд. грн., у тому числі недоотримання або втрата фінансових ресурсів — 251,8 млн., втрата коштів внаслідок порушень під час проведення фінансових операцій — 39,4 млн., нецільове використання бюджетних коштів — 36,5 млн., нестача основних засобів та матеріальних цінностей — 1,7 млн., а також інші порушення фінансової дисципліни на загальну суму 899,8 млн. грн.

Також Президенту України передано документи, в яких засвідчується ігнорування керівництвом міськдержадміністрації низки доручень Уряду, зокрема щодо впорядкування структури апарату КМДА з метою запобігання дублюванню повноважень і чіткого розподілу обов’язків між заступниками голови міськдержадміністрації.

Усі вищезгадані матеріали подані в додатку.

Як повідомлялося раніше, глава Секретаріату Президента Віктор Балога, коментуючи рішення уряду щодо київського міського голови, заявив, що той чистий перед Законом.

«Принаймні, Кабінет Міністрів ніяких компрометуючих матеріалів на пана Черновецького не надав, а публікації в Інтернеті, не підкріплені порушеними кримінальними справами, не можуть бути бодай мінімально серйозним аргументом». - сказав Балога.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.