Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент України сумнiвається в легiтимностi коалiцiї ПР-КПУ-СПУ

Політика 8780 переглядів

Опубліковано - 11.07.2006 20:00 | Всі новини | Версія для друку

Президент України сумнiвається в легiтимностi коалiцiї ПР-КПУ-СПУ
Президент України сумнiвається в легiтимностi коалiцiї ПР-КПУ-СПУ
Згідно з Конституцією, 25 липня Президент може отримати право розпустити Верховну Раду, оскільки до того часу, ймовірно, уряд не буде сформовано.

У президента України Вiктора Ющенка є серйознi сумнiви в легiтимностi проголошеної у вiвторок коалiцiї Партiї регiонiв, Компартiї i Соцпартiї, оскiльки вона була створена з порушенням Конституцiї i регламенту Верховної Ради, заявив глава секретарiату президента Олег Рибачук.

На зустрiчi з послами країн Європейського Союзу, Великої сiмки, Норвегiї, Швейцарiї i представником Європейської комiсiї у вiвторок у Києвi О.Рибачук нагадав, що згiдно з регламентом, учасник коалiцiї, який бажає вийти з об'єднання, повинен не пiзнiше, нiж за 10 днiв, попередити про це своїх партнерiв, повiдомляє прес-служба президента.

Як зазначив О.Рибачук, згiдно з Конституцiєю, 25 липня президент може дiстати право розпустити Верховну Раду, оскiльки до того часу, ймовiрно, уряд не буде сформований. «Однак це останнiй iнструмент президента. Вiн не зробить цього, якщо буде хоча б найменша можливiсть примусити Верховну Раду знайти вихiд з ситуацiї та об'єднати Україну», – зазначив вiн.

За словами О.Рибачука, у середу, 12 липня, В.Ющенко планує зустрiтися з лiдерами всiх фракцiй, у тому числi головою Верховної Ради Олександром Морозом, з тим, щоб спiльно працювати над вирiшенням ситуацiї.

Президент, зазначив О.Рибачук, наполягає на суворому дотриманнi народними депутатами Конституцiї i законiв України i очiкує вiд них прозорого i конструктивного спiвробiтництва.

Мороз засидівся у Ющенка

Зустріч президента Віктора Ющенка і спікера Олександра Мороза затягується на невизначений термін.

Про це повідомив представник прес-служби президента.

За його словами, Ющенко та Мороз мали спілкуватися годину, але за станом на 20:00, зустріч вже триває близько півтори години.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.