Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


100 днів уряду Тимошенко. Виключно словами прем'єра

Влада 4089 переглядів

Опубліковано - 26.03.2008 14:34 | Всі новини | Версія для друку

100 днів уряду Тимошенко. Виключно словами прем'єра
100 днів уряду Тимошенко. Виключно словами прем'єра
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не виключає, що Уряд виконає програму “Український прорив” ще до того часу, поки Верховна Рада збереться її затверджувати.

Про це вона заявила на початку розширеного засідання Кабінету Міністрів України, присвяченого 100 днів діяльності Уряду.

Юлія Тимошенко нагадала, що Програма Уряду “Український прорив” ще два місяці тому була направлена в парламент, але досі не затверджена. На думку Юлії Тимошенко, це говорить про те, що “деякі органи влади сьогодні ще живуть інтригами, а не бажанням принести своєму суспільству результат”. За словами Юлії Тимошенко, не зважаючи на те, що Програма діяльності Уряду не затверджена, вона виконується. Прем’єр-міністр не виключає, що ця Програма може бути повністю виконана ще до того, як парламент її затвердить.

Окрім того, Юлія Тимошенко заявила, що Уряду за 100 днів є про що звітувати, оскільки за її словами “вперше в Україну прийшов монолітний, і, з політичної точки зору, красивий уряд, який не має на меті здобувати якісь свої статки, не має на меті використати декілька місяців перебування при владі для того, щоб збагатити свої рахунки. Це той Уряд, пріоритетом якого, безумовно, є національний інтерес, інтерес кожної людини”, - відзначила Юлія Тимошенко. На її переконання, саме ця якість Уряду сприяє тому, що в країні вже багато чого змінилося на краще. Прем’єр-міністр додала, що пріоритетом у роботі Уряду є національні інтереси.

Юлія Тимошенко підкреслила, що пишається кожним міністром, “який не дає лобістських завдань, не створює проектів постанов, які відрізають від державної власності шматки землі чи державних підприємств” і подякувала їм за роботу.

Разом із тим, Юлія Тимошенко заявила, що в країні блокується приватизація з метою перешкодити поверненню громадянам втрачених заощаджень.

«Сьогодні заблокована чесна, прозора приватизація, яка приводить справжніх інвесторів, а не українських корупціонерів, яка дає гроші до бюджету, а не дає гроші окремій структурі за приватизацію за копійки…”, - зазначила прем’єр. За її словами, “сьогодні приватизація практично доведена до межі зриву з двох причин: для того, щоб не дати уряду залучити в бюджет близько 9 млрд. грн., і для того, щоб не дати уряду продовжити програми по поверненню заощаджень».

Тимошенко нагадала, що практично всі політичні сили обіцяють перед виборами повернути заощадження, але після завершення виборчої кампанії називають це популізмом.

Вона зауважила, що її уряд реально почав повертати заощадження громадянам, натомість відчувається супротив на кожному кроці.

Це є нахабний політичний саботаж наших урядових опонентів. Це є ганебна практика ігнорування і руйнації інтересів людей», - сказала Тимошенко.

За її словами, якщо блокування приватизації не зупиниться, вона буде змушена назвати прізвища та оприлюднити документи, якими саботується приватизація.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко прогнозує у березні приріст на 1 млрд. грн. доходів від митних зборів.

Тимошенко вважає, що це є наслідком роботи по детінізації економіки, зокрема реалізації Програми “Контрабанда-стоп!”. Вона нагадала, що в лютому цього року сума доходів від митних зборів і платежів склала 7 млрд. грн. і є всі підстави розраховувати на те, що в березні цей показник буде збільшено ще на 1 млрд. грн. “Це динаміка, яку, я думаю, ми доведемо до дуже серйозних обсягів, я навіть зараз не хочу говорити, до яких, тому що обсяги контрабанди в Україні були безмежними”, - заявила Юлія Тимошенко. “Ще місяць-два і в Україні навіть птах без обмитнення через кордон не пролетить”, - пообіцяла Прем’єр-міністр України. За словами Юлії Тимошенко, реалізація програми “Контрабанда-стоп!” дозволяє практично вдвічі збільшити доходи бюджету: “ми сьогодні маємо тенденції і далі збільшувати і збільшувати ці надходження і закривати всі шляхи контрабанди”.

Коментуючи ситуацію зі зміною показників торгівельного сальдо, збільшення імпорту і зменшення експорту, Юлія Тимошенко заявила, що це не є свідченням негативних економічних процесів, а є ознакою легалізації потоків товарів на кордонах. “Ми сьогодні легалізуємо імпорт, який завжди був в Україні і який прикривався контрабандою, корупцією на митниці. Це не експорт зменшується, а ми зупинили потоки фіктивного експорту, коли, окрім паперу і пустих коробок, нічого з України не експортувалося”, - заявила Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що всі економічні досягнення Уряд конвертує в доходи громадян.

“Ми все, що заробляємо сьогодні, спрямовуємо в першу чергу на економічне зростання, а потім на збільшення реальних доходів людей”, - заявила Юлія Тимошенко. За її словами, показник зростання реальних доходів населення сьогодні складає 23,4% порівняно з відповідним періодом минулого року, приріст реальної заробітної плати - 15,5%, і це враховуючи інфляційні процеси, які залишились в спадщину від попереднього Уряду.

Юлія Тимошенко також повідомила, що за 100 днів своєї роботи Уряду вдалося майже на 30 млн. грн. скоротити заборгованість із виплати заробітної плати, а згідно з прогнозами, протягом півроку ця заборгованість буде повністю ліквідована.

Окрім того, Прем’єр-міністр України обіцяє, що Уряд й надалі підвищуватиме мінімальну заробітну плату громадянам.

За її словами, станом на квітень, мінімальна зарплати вже підвищена на 31,3%: “ми і далі робитимемо так, щоб люди ставали заможнішими, а ціни були приборкані і ставали нижчими”. Юлія Тимошенко також пообіцяла, що до кінця поточного року Уряд планує вийти на значну позитивну динаміку росту мінімальної заробітної плати для працівників бюджетної сфери.

Також за словами Прем’єр-міністра України, Уряд за період своєї діяльності провів роботу з диференціації виплат пенсій. Таким чином в середньому по Україні пенсії зросли на 37%. При цьому Юлія Тимошенко запевнила, що вже з 1 квітня в країні не буде жодного пенсіонера, який би отримував пенсію, меншу прожиткового мінімуму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.