Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Щоб там і хто не казав, а фірташам не буде місця на трубі

Газоват 6321 перегляд

Опубліковано - 28.03.2008 17:14 | Всі новини | Версія для друку

Щоб там і хто не казав, а фірташам не буде місця на трубі
Щоб там і хто не казав, а фірташам не буде місця на трубі
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко чекає, що найближчим часом компанія “РосУкрЕнерго” піде з газового ринку, незважаючи на останню заяву “Газпрому”.

Про це прем'єр Тимошенко заявила сьогодні на прес-конференції.

«УкрГазЕнерго» вже ліквідоване повністю з ринку… І я думаю, найближчим часом, коли завершаться переговори, буде ліквідовано і другого посередника – «РосУкрЕнерго»… У мене є оптимізм щодо цього», - сказала Тимошенко.

Прем`єр зазначила, що після того, як «РосУкрЕнерго» піде з газового ринку, ціна на газ для України не підніметься.

Як повідомлялося, заступник голови правління «Газпрому», новообраний Президент РФ Олександр Медведєв в інтерв`ю газеті The Financial Times заявив, що компанія "РосУкрЕнерго" не може бути поки що виключена з відносин між Росією і Україною у сфері поставок газу. «Ми не закінчили відношення з RosUkrEnergo, - сказав Медведєв. - У нас існують довгострокові контракти з RosUkrEnergo за міжнародним законодавством. І зараз ми дуже ретельно працюємо над тим, щоб не порушити підписаних контрактів».

При цьому, оцінюючи в цілому газовий конфлікт з Україною, він відкинув версії про політичні мотиви цих розбіжностей. «Це був не спосіб погрожувати, - сказав Медведєв про скорочення поставок. – Це було просте рішення в ситуації, що склалася: немає оплати за наш газ, немає контрактів». Відповідаючи на питання газети про загрозу монополізму з боку «Газпрому», він назвав це «повною нісенітницею».

27 березня в ефірі телеканалу «1+1» Тимошенко пообіцяла через тиждень назвати дату, коли компанія «РосУкрЕнерго» припинить поставки газу до України. «Зараз ще переговори йдуть, і я думаю, що ми найближчим часом зможемо повідомити суспільству гарні новини», - сказала вона.

Раніше газ промисловим споживачам України поставляло ЗАТ «УкрГаз-Енерго» - спільне підприємство «Нафтогазу України» і «РосУкрЕнерго».

12 березня на переговорах у Москві між керівництвом НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» було підписано рішення про усунення з газового ринку України компанії «УкрГаз-Енерго».

Кабінет міністрів України зобов'язав Державну митну службу здійснювати, починаючи з 1 березня 2008 р., попереднє митне оформлення природного газу, який надходить до газотранспортної системи України для споживачів, тільки на НАК “Нафтогаз України” за ціною 179,5 дол. за 1 тис. куб. м.

Згідно з постановою Кабміну № 63 від 12 березня ц.р., НАК «Нафтогаз України» зобов`язана відповідно до Угоди про врегулювання відносин у газовій сфері від 4 січня в 2006 р. здійснювати розрахунки з компанією “РосУкрЕнерго АГ” або ЗАТ “Газпром експорт” за прийнятий на кордоні з Російською Федерацією центрально- і середньоазіатський природний газ, виходячи з його ціни в 2008 році 179,5 дол. США за 1 тис. куб. м.

У постанові зазначається, що з 1 січня в 2008 р. центрально- і середньоазіатський природний газ, який надходить до газотранспортної системи України від компанії “РосУкрЕнерго АГ”, використовується тільки для споживачів України в обсягах відповідно до балансу надходження і розподілу природного газу на 2008 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів України від 9 січня в 2008 р. № 57.

З 1 березня, згідно з документом, імпортований природний газ реалізується в Україні НАК “Нафтогаз України” та її дочірньою компанією “Газ України” за умови стовідсоткової оплати споживачами за використаний газ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.