Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна має повну підтримку США щодо ПДЧ

Політика 4113 переглядів

Опубліковано - 1.04.2008 14:09 | Всі новини | Версія для друку

Україна має повну підтримку США щодо ПДЧ
Україна має повну підтримку США щодо ПДЧ
Україна отримала цілковиту підтримку з боку США у питанні її приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО під час Саміту в Бухаресті.

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко на спільній прес-конференції з Президентом США після завершення українсько-американських переговорів.

«Переконаний, що ми отримаємо позитивний сигнал у Бухаресті. Ми їдемо саме з таким настроєм. Переконаний, що ми знайдемо аргументи для тих держав, що ще формулюють свої позиції із даного питання», - сказав Ющенко.

«Ми наближаємося до позитивного фінального результату. Україна має всі підстави бути впевненою в тому, що в Бухаресті ми отримаємо чіткий сигнал, який дозволить вивести наші відносини з Альянсом на якісно новий рівень», - додав Президент.

За словами Віктора Ющенка, сьогодні в питанні приєднання України до ПДЧ ведеться «колосальна міжнародна робота». «Я хотів би подякувати і Президентові Бушу, й іншим нашим друзям за ту роботу, яка велася й ведеться в цьому напрямку», - сказав Віктор Ющенко.

Глава держави вкотре висловив свою позицію: альтернативи ідеї колективної безпеки не існує. «Ми виходимо з того, що саме колективна відповідальність за безпекову політику або оборонну політику є найкращою відповіддю на виклики, що сьогодні існують у суспільстві, в системі міжнародних координат», - підкреслив Ющенко.

Президент наголосив, що не бачить іншого курсу для України, аніж євроатлантична інтеграція. Він також висловив впевненість, що українці підтримають вступ України до НАТО на референдумі. «Українська нація - це мудра нація. Вона прийме позитивне рішення на референдумі про НАТО, який ми будемо, безумовно, проводити», - зазначив Віктор Ющенко.

Він водночас наголосив, що сьогодні перед нацією стоїть завдання зрозуміти, «яка є місія колективної політики безпеки і чому для нас іншої альтернативної відповіді не існує».

«Я хотів би сказати, що і самій нації, і політичним силам, безумовно, треба набагато відданіше йти цією дорогою», - також сказав Президент України.

Як повідомлялося раніше, напередодні зустрічі Президентів Буша і Ющенка очільник МЗС Росії Сергій Лавров прямо погрожував санціями не тільки Україні, а й НАТО і США у разі, якщо для України і Грузії буде прийнято рішення про приєднання до ПДЧ.

У Києві московські політичні маріонетки, які учора зібралися на проплачену масовку у центрі Києва погрожували українському державному керівництву розв'язати громадянську війну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.