Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ющенко не бачить оптимізму в зближенні НУ і СРАКА

Політика 9056 переглядів

Опубліковано - 12.07.2006 22:03 | Всі новини | Версія для друку

Президент не виключає розпуск парламенту як спосіб подолати протистояння в ньому
Президент не виключає розпуск парламенту як спосіб подолати протистояння в ньому
Президент Віктор Ющенко критично ставиться до можливості зближення антикризової коаліції з «Нашою Україною» і погрожує розпуском парламенту. Тимошенко заявляє про зраду.

Президент України Віктор Ющенко запевняє, що розпустить парламент у разі незнаходження компромісу між політичними силами. Також Президент висловив свою думку щодо внесення кандидатури прем’єра, роботи парламенту, євроінтеграції та оцінив перспективи входження "Нашої України" до Антикризової коаліції, передає Кореспондент.net з посиланням на УНІАН.

Про це глава держави сказав сьогодні журналістам в Секретаріаті Президента, після зустрічі з головою Верховної Ради України Олександром Морозом, лідером Партії регіонів Віктором Януковичем та представниками "Нашої України".

"Мені здається, що політичні сили вийшли з цієї наради з розумінням, що пошук політичного компромісу, принаймні, щоб запустити український парламент в нормальний режим роботи, - це саме актуальне завдання", - сказав він.

"Те, що існує інструмент Президента відносно розпуску парламенту, - нехай ніхто не має сумніву, що він (спосіб) не буде чинним способом використаний - безумовно, він буде використаний тоді, коли він залишиться єдиним способом врегулювання тих питань, які сьогодні через політичні переговори, не можуть бути врегульовані", - сказав Ющенко.

Він зазначив, що це не легший і не найдешевший спосіб.

Дострокові вибори

"Це той спосіб, який не призведе до кардинальних змін політичних сил в парламенті. Думаю, що нові вибори мало що змінять в розкладі політичних сил", - вважає Ющенко.На його думку, перевибори, не вирішать існуючих проблем, а продовжать їх на майбутнє.

"Я переконаний, що це не перший варіант розв’язання проблеми, яка сьогодні існує в українському парламенті, але я не виключаю його використання як ефективний засіб вирішення проблеми", - зауважив Президент.

Приєднання "Нашої України" до коаліції

Президент України вважає "малооптимістичним" приєднання до Антикризової коаліції блоку "Наша Україна".

"Загальне враження є таким, що в тому форматі коаліції, в якому вона де-факто існує, таке зближення, мені здається, мало оптимістичним", - зауважив глава держави.

"Важко пояснити виборцю цей крок. Занадто великий дефіцит аргументів", - додав він.

Ющенко наголосив, що політичний проект, в якому зійдуться симпатії населення на Сході і на Заході, буде "великим політичним проектом".

Він підкреслив, що не визнає, коли політичні сили, навіть не допускають співіснування одні з одною.

Нагадаємо, що сьогодні лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що процес створення коаліції за участю "Нашої України" пішов.

Кандидатура прем’єра

Віктор Ющенко наголошує, що кандидатура прем’єра має консолідовувати націю.

"Я буду виходити з того, що кандидатура прем’єр-міністра повинна консолідовувати націю. Можна я тут поставлю крапку", - сказав Ющенко, відповідаючи на запитання, чи готовий він внести кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем’єра.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи готовий він внести кандидатуру Януковича на посаду прем’єра, він сказав: "Наступне запитання ".

Робота парламенту

Сьогодні розпочнуться робочі консультації щодо організації роботи парламенту та Конституційного Суду України.

Ющенко зазначив, що під час зустрічі з представниками політичних сил не відчув особливої зміни в їх позиціях, але відбувся відкритий обмін думками.

За словами Президента, сторони розуміють, що відповідальність за ситуацію в парламенті повністю лежить на партіях, представлених у ВР.

"Більше ніхто не може знайти порозуміння в парламенті, крім доброї волі п’яти політичних сил", - зазначив Ющенко.

Перспективи євроінтеграції

Президент України підкреслює, що євроінтеграція України не суперечить співпраці з Росією та підтримується більшістю парламентських політичних сил

"Я хотів би особливо підкреслити, що про зміну курсу євроінтеграції не йде мова", - сказав він.

Глава держави зазначив, що це питання обговорювалось сьогодні на зустрічі з представниками Партії регіонів та блоку "Наша Україні", а вчора з лідером БЮТ Юлією Тимошенко.

"Тема європейської інтеграції находить повне розуміння політичними силами в Україні. Це не є предмет дискусії", - сказав він.

Він зауважив, що питання східної інтеграції, де Україна має стратегічні інтереси та питання західної інтеграції, де знаходяться зовнішньополітичні пріоритети, мають бути гармонізовані.

За словами Президента, Україна має проводити таку політику, яка унеможливить блокування євроінтеграції через участь в інших інтеграційних проектах.

Треба знайти золоту середину і визначити, що Україна керується стратегічною інтеграцією на захід і проводить кроки, які відповідають нашим стратегічним відносинам з Росією і іншими партнерами, вважає Президент.

Ющенко звернувся до журналістів з проханням донести до виборців та нації, що в цьому питанні немає протиріч.

Антикризова коаліція

Президент України переконаний, що створення антикризової коаліції треба формалізувати в правовому полі.

"Де-факто більшість є, але її треба формалізувати в правовому полі. Чи це буде 17 числа, чи це буде 15 числа, різниці великої немає, крім одної - дотримання регламенту", - сказав він.

Ющенко підкреслив, що в регламенті є норма, яка передбачає, що група політичних сил, які створюють коаліцію, мають право впродовж 10 днів після заяви будь-якої сторони щодо виходу з коаліції, "захисти свою ідею", знайти шляхи для збереження коаліції, чи залучити нових партнерів.

"Тому регламент відводить 10 днів, щоб друга чи третя сторона, учасники цієї коаліції, мали б, часовий простір для реалізації своїх інтересів", - підкреслив Президент.

Він зазначив, що створення антикризової коаліції не дало такої можливості старій коаліції.

Єднання країни

Низка політичних сил зобов’язалась перед Президентом України Віктором Ющенком в подальших дискусіях не спекулювати темами, що роз’єднують українське суспільство.

"Обидві сторони взяли зобов’язання не вживати в політичних дискусіях теми, які розколюють, або девальвують об’єднуючі процеси в українському суспільстві", - сказав він.

За словами Ющенка, це стосується, зокрема, питання мови, історії, інтеграції та церкви тощо.

Він підкреслив, що сьогодні дуже багато на зустрічі приділялось уваги єднанню країни та нації.

Тимошенко: "Наша Україна" зрадила БЮТ

Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко називає зрадою те, що "Наша Україна" "сіла за стіл переговорів з комуністами, соціалістами - які зрадили, - з Віктором Януковичем і його мафією, яких за руки під час Помаранчевої революції витягали з кабінетів" - повідомила вона в прямому ефірі телеканалу 1+1

Тимошенко вважає, що "такі переговори – з початку роботи Верховної Ради і до сьогодення – це вже є зрада".

Лідер фракції БЮТ також підкреслила, що за Конституцією Президент має право розглядати кандидатуру прем’єр-міністра 15 днів. "Я не хочу зараз вдаватися у правові деталі, я просто хочу сказати, що правова експертиза існує, але потрібно, щоб існувала воля і любов до своєї країни", - зазначила при цьому вона, додавши: "Сьогодні, враховуючи справжні наміри тих політичних сил, які зараз обвінчалися разом, ми вже не помаранчеве надбання втрачаємо - ми втрачаємо надбання 1991 року, коли наші інші друзі-політики проголошували незалежність України".

"Надія є - це воля Президента, дострокові вибори, абсолютно повторні мандати для політичних сил і формування уряду, який був з самого початку підтриманий народом, а не той, який створений на базі корупції", - заявила лідер БЮТ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.