Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін і Буш підписали “Дорожню карту” для Медвєдєва

Світ навколо нас 5391 перегляд

Опубліковано - 6.04.2008 20:26 | Всі новини | Версія для друку

Путін і Буш підписали “Дорожню карту” для Медвєдєва
Путін і Буш підписали “Дорожню карту” для Медвєдєва
Сьогодні востаннє зустрілися Президенти Путін і Буш. За підсумками переговорів в Сочі прийнята російсько-американська Декларація про стратегічні рамки, яку прийнято називати “Дорожня карта”.

"У документі підсумовується все те позитивне, що було зроблене за останні роки", - сказав Володимир Путін. При цьому, за словами президента Росії, "в Декларації відбиті і наявні розбіжності, перш за все по військово-політичному досьє".

Володимир Путін заявив, що відчуває "обережний оптимізм" з приводу перспектив врегулювання на переговорах з США проблеми ПРО. "Мені здається це можливим", - сказав сьогодні російський лідер на прес-конференції з американським колегою Джорджем Бушем.

Путін відзначив, що вони "не вирішили всіх проблем, пов'язаних з протиракетною обороною і з третім позиційним районом в Європі". В той же час він підкреслив: "Сьогодні ми ще раз переконалися в тому, що наші американські партнери не тільки розуміють нашу занепокоєнність, але дійсно щиро прагнуть до того, щоб її зняти - це перше".

"Друге, - продовжив Президент РФ. - У мене є такий обережний оптимізм в тому, що стосується остаточних домовленостей. Мені видається це можливим. Але лукавий, як завжди, криється в дрібницях, і ось тут важливо, щоб на експертному рівні наші фахівці домовилися про те, що це будуть за заходи довіри і як вони реально здійснюватимуться на практиці". "Це - найголовніше", - сказав Путін.

"І нарешті третє, на що б я хотів звернути увагу", - додав глава російської держави, нагадавши, що про це говорив і Джордж Буш. "Він згадав про те, - сказав Путін, - що хотілося б, щоб ми працювали разом над цими системами. Це, на мій погляд, найважливіше".

Буш розуміє, але не приймає стубованість Росії

Президент США Джордж Буш розуміє, що американські плани розміщення третього позиційного району ПРО в Східній Європі викликають стурбованість у російської сторони.

"Я розумію, що для пана Путіна це викликає занепокоєнність. Ми знаємо, що це не пройде раптово, що я не зможу за одну секунду його переконати", - сказав американський Президент на прес-конференції після закінчення зустрічі з Володимиром Путіном. "Але нам потрібно буде працювати в цій царині", - додав Буш.

"Я дійсно дуже багато займався цим питанням, я знаю, як далеко ми просунулися в вирішенні цієї проблеми", - сказав він.

"Елементи американської системи ПРО в Європі призначені для захисту від одиничних, а не від масових запусків ракет", - додав Буш.

"Я вважаю, що це оборонна, не наступальна система. Ця система спрямована проти можливості одинокого або подвійного пуску ракети, щоб захистити нас. Вона не спрямована на те, щоб стримувати Росію", - сказав Буш.

Президент США відзначив, що Росія - не ворог, але це країна, "з якою нам потрібно працювати". "Ця система націлена на боротьбу з погрозами, з якими стикаємося ми всі", - підкреслив Буш.

Навесні минулого року американська адміністрація оголосила про плани розміщення третього позиційного району в Чехії і Польщі. За словами американських колег, цей захід необхідний для захисту від ракет Ірану. Російська сторона виступила проти наміру Вашингтона. Як альтернативу, вона запропонувала спільне використання Габалінської РЛС.

Тим часом "кращий спосіб зняти занепокєність Росії із приводу ПРО - це розробка спільної глобальної системи", заявив Президент РФ Володимир Путін. "Найкраще - це спільна робота над глобальною ПРО з рівним демократичним доступом до її управління", - сказав він.

Путін підкреслив, що створення подібної системи передбачає і технологічний обмін, і обмін інформацією. "Якщо ми вийдемо на таку спільну роботу, повторюю, з рівним демократичним доступом до управління системою, то це найкраща гарантія безпеки для всіх", - відзначив Президент РФ.

Він додав, що якщо створити подібну спільну систему поки не вдається і США продовжать роботу над власною ПРО, то "ми наполягатимемо на тому, щоб та транспарентность, про яку ми сьогодні говоримо, і система заходів контролю була очевидною, об'єктивною і проводилася в постійному режимі як технічними засобами, так і за допомогою особистого спостереження експертів, які повинні бути присутніми на цих об'єктах постійно".

Путін: розширення НАТО - прояв застарілої політики

Президент РФ Володимир Путін вважає, що нездатність НАТО зупинитися в своєму розширенні на схід - прояв старої політики, коли Росія розглядалася Заходом, як супротивник.

"На мій погляд, для того, щоб покращувати відносини з Росією, потрібно не втягувати туди (до Альянсу) колишні республіки Радянського Союзу, а покращувати відносини з самою Росією, і тоді дії блоку по тих або інших напрямах не будуть, можливо, сприйматися так гостро в нашій країні, як це відбувається сьогодні", - сказав Путін.

"Розширення технічне, просте розширення НАТО, на мій погляд, це все-таки політика старої логіки, коли Росія сприймалася мінімум як супротивник, але це вже сьогодні не так", - відзначив Президент РФ.

"Нездатність змінити тему, як говорив Черчилль, - це ознака радикалізму", - сказав Путін.

Путину було цікаво працювати з Бушем

Володимир Путін признався, що йому було приємно і цікаво працювати з його американським колегою Джорджем Бушем.

"Це моя остання зустріч з Джорджем Бушем як президента Росії і, користуючись нагодою, хочу знов сказати і підтвердити, що мені завжди було приємно і цікаво працювати з американським президентом", - сказав Путін, на прес-конференції з Бушем.

Це була остання зустріч президентів двох країн - повноваження Путіна на посаді Глави російської держави закінчуються в травні цього року, повноваження Буша на посаді Президента США - в січні 2009 року.

За словами Путіна, він завжди цінував у Буші "високі людські якості, чесність і відвертість, уміння слухати співбесідника". "І це дорого коштує", - сказав президент Росії.

"Всі ці роки нами керувало щире прагнення укріплювати партнерство і взаєморозуміння двох великих народів, відкрити нові горизонти для співпраці", - відзначив Путін.

"Я дуже вдячний Джорджу за те, що на цьому шляху багато що вдалося зробити за його безпосередньою участю", - сказав глава російської держави.

Буш назвав зустріч з Медвєдєвим "хорошою"

Президент США Джордж Буш назвав "хорошою зустріч" з обраним Президентом РФ Дмитром Медвєдєвим. "Я сподіваюся що в час, що залишився, я і моя адміністрація з ним працюватимемо", - сказав Буш на прес-конференції в Сочі.

"Я зустрівся з тільки-но обраним президентом на 20 хвилин і мені здалося, що він прямолінійна людина, людина, яка говоритиме що думає... Він на мене справив враження і сподіваюся, що ми з ним добре працюватимемо", - сказав Буш на прес-конференції в Сочі. "Але він не Президент ще", - додав Буш.

"Зараз пан Путін президент, так що в нашій бесіді він з великою повагою висловився про те, що чекає моменту, коли він формально стане президентом РФ, коли він діятиме як президент", - сказав президент США.

"Мої перші враження дуже позитивні, це дуже розумна людина", - сказав американський Президент.
Путін не займатиметься зовнішньою політикою на посту прем'єра

Володимир Путін в майбутньому не займатиметься зовнішньою політикою, оскільки це, за Конституцією, є прерогативою президента Росії, і Дмитро Медведев презентуватиме Росію на всіх міжнародних форумах на вищих рівнях, оскільки президент за Конституцією РФ визначає зовнішню політику.

"Відповідно до Конституції країни зовнішню політику визначає президент, і цим займатиметься новообраний президент РФ Дмитро Анатольевіч Медвєдєв. Він і представлятиме Росію на всіх найважливіших міжнародних форумах, у тому числі і на "вісімці", - сказав Путін, відповідаючи прес-конференції на питання, хто в майбутньому займатиметься зовнішньою політикою Росії і представляти її на форумах.

У травні в Росії відбудеться інавгурація новообраного президента РФ Дмитра Медвєдєва. Володимир Путін прийняв пропозицію Медвєдєва очолити кабінет міністрів.

"Якщо я буду головою уряду, в уряду достатньо проблем і турбот, які знаходяться у сфері економіки і рішення соціальних задач, а це, перш за все, такі питання, які хвилюють і турбують громадян кожної країни, у тому числі і нашої", - сказав Путін. "Я маю намір зосередити увагу і всі свої зусилля на рішенні саме цих завдань", - додав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.