Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Яценюк не дозволить перетворювати Україну на корито

Влада 4269 переглядів

Опубліковано - 21.04.2008 13:03 | Всі новини | Версія для друку

Яценюк не дозволить перетворювати Україну на корито
Яценюк не дозволить перетворювати Україну на корито
Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк заявляє про існування сценарію проведення нових дострокових парламентських виборів.

Про це він вчора повідомив в інтерв’ю телеканалу "Інтер".

"Я не виключаю, що є сценарій: щоб уникнути відповідальності, давайте проведемо ще одні дострокові вибори", - зазначив Яценюкі додав, що “ще одні вибори не принесуть нічого нового”.

"Мені відомий сценарій, який пропонувався: давайте максимально підвищимо прохідний бар’єр, давайте внесемо зміни до Конституції, це стане підставою для дострокових виборів, а потім прийдемо й швиденько поділимо владу", - повідомив спікер.

За його словами, він "категоричний противник того, щоб політичні сили користувалися достроковими виборами тільки для одного: щоб поділити електорат, який не поділений, викинути політичні сили, які мають невисокий рівень підтримки і сформувати біпартійність”.

Яценюк нагадав, що ця ідея вже давно крутиться в українських політичних колах. "Давайте поділимо країну на дві зони відповідальності. Перша – це зона відповідальності тих, хто набере більшу кількість голосів, а друга – це опозиція. І всі будуть при кориті. Такої політичної конструкції не буде", - запевнив голова ВР.

Від “Аратти”: історія будь-якої країни із сталими інститутами демократії доводить, що становлення багатопартійності має відбуватися виключно природним шляхом. При тому, на раннішніх стадіях розвитку демократичних інституцій, суспільству потрібно обирати не тільки за принципом привабливості гасел, а й стратегій їхньої реалізації, тобто - ідеологій.

Будь-яке неприродне створення преференцій для певних партій - спричинятиме спотворення самої суті демократичного устрою. Яскравий приклад цього - Росія. Влада у особі правлячої ЄР створила собі преференції у вигляді високого прохідного цензу. У підсумку - спотворено сам принцип вільного волевиявлення громадян, оскільки провладній партії доводиться вдаватися до маніпуляцій, не сумісних із принципом вільних виборів, аби незалежно від волевиявлення суспілства, забезпечити собі високий результат і провести до влади сателітів. Ні про яку опозицію в цій країні взагалі вже не йдеться.

Тобто, в РФ вже сформувалася псевдобагатопартійна система влади, яка обслуговує інтереси авторитарної правлячої верхівки. Ні про які інтереси суспільства - взагалі не йдеться, бо суспільних інституцій контролю за владою, в тому числі свободи слова, не існує як таких.

Зараз в Україні склалася дуже небезпечна ситуація, коли певне коло осіб намагається різними маніпуляціями утвердити власний авторитаризм. В тому числі - й за допомогою Конституційної реформи та змін виборчої системи. Небезпека для суспільства полягає в тому, що увесь процес спрямовано на неприкритий дерибан владних повноважень. При тому, аж ніяк не йдеться про посилення впливу на перебування у владі керівних осіб настроїв виборців, тобто суспільної оцінки їхньої діяльності. Інакше кажучи, є очевидні намагання до відтворення російської моделі.

Чи потрібна нам така влада? А може просто, дешевше для усіх буде усунути від владних крісел осіб, які почали почуватися богами?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.