Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Російський парламентар розповів, хто воюватиме в Криму та Кавказі проти законної влади

Світ навколо нас 4898 переглядів

Опубліковано - 30.04.2008 19:03 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна-2. Російський парламентар розповів, хто воюватиме в Криму та Кавказі проти законної влади
Холодна війна-2. Російський парламентар розповів, хто воюватиме в Криму та Кавказі проти законної влади
Козачі війська Всевеликого війська Донського готові прийти на допомогу російським громадянам, що проживають в Абхазії, Південній Осетії і Криму. Із зброєю і не на їхнє прохання.

"Козачі війська надавали і надаватимуть допомогу громадянам РФ, що проживають в Абхазії, Південній Осетії і в Криму, де також нездорова атмосфера", - заявив на прес-конференції в Ростові-на-Дону депутат Держдуми, верховний отаман Союзу козачих військ Росії і зарубіжжя, отаман Всевеликого війська Донського Віктор Водолацкий.

"У разі вторгнення підрозділів Грузії на територію Абхазії козаки поїдуть, як і 15 років тому, захищати республіку разом з місцевими жителями", - сказав отаман, відзначивши, що він не може "ні примусити, ні заборонити козакам виїхати на територію Абхазії".

Відзначимо, що Союз козачих військ Росії і зарубіжжя та козаки Абхазії ще в серпні 2006 року підписали "Договір про співпрацю в економічній, культурній, суспільно-політичній, військовій сферах". У цьому договорі обумовлено, що громадянам Росії, що проживають в Абхазії, в разі необхідності буде надана "усіляка допомога", у тому числі і військова.

Козачі отамани давно загрожують у разі грузинської агресії проти Північної Осетії і Абхазії направити туди своїх козаків. До війни їм не звикати: за останні роки вони воювали не тільки в Абхазії, але і в Придністров'ї, і Югославії.

Козаки Всевеликого війська Донського навіть не виключали відновлення бойових дій в Косово з своєю участю після проголошення незалежності краю. "Ми не станемо утримувати окремих козаків, якщо ті захочуть допомогти своїм побратимам в Сербії", - сказав заступник отамана Воронін.
Потім отамани заявляли, що допомога Абхазії і Південній Осетії теж не буде лише на словах. У серпні 2006 року отаман Всевеликого війська Донського, генерал козачих військ Микола Козіцин заявляв, що у разі агресії Грузії проти Абхазії, козацтво Росії спрямує на допомогу абхазькому народові від 10 до 15 тисяч добровольців. "Це - не 18 літні хлопці, а бійці, що мають багаторічний досвід бойової служби", - заявив тоді козачий генерал президентові невизнаної республіки Сергію Багапшу, який прийняв отамана в Сухумі.

Щоправда сьогодні, на прес-конференції, тему військової допомоги не розвивали, обмежившись необхідністю "народної дипломатії" з боку козаків.

"Ситуація, яка складається навколо РФ, коли нашу Росію звинувачують в різних діях, направлених на дестабілізацію взаємин з нашими сусідами, є неправильною. Ми як народні дипломати виїжджаємо до Південної Осетії, до Абхазії, до Криму і проводимо роз'яснювальну роботу, спрямовану на збереження миру, стабільності і благополуччя на землях, де, в першу чергу, проживають громадяни РФ, де живуть слов'янські народи. Ми з ними одній крові, у нас одне коріння", - заявив Водолацкий.

Як повідомлялося раніше, Президент РФ Путін заявив на самміті НАТО у Бухаресті, що Україна, у разі приєднання до плану ПДЧ Нато припинить своє існування, як держава внаслідок анексії її територій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.