Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Богатирьова порадила Лужкову перейматися більш важливим, ніж Севастополь

Влада 4179 переглядів

Опубліковано - 13.05.2008 16:38 | Всі новини | Версія для друку

Богатирьова порадила Лужкову перейматися більш важливим, ніж Севастополь
Богатирьова порадила Лужкову перейматися більш важливим, ніж Севастополь
Оприлюднена позиція очільника столиці Російської Федерації не має пояснень з точки зору розширення стратегічного партнерства і розвитку дружніх відносин.

Так прокоментувала Секретар РНБО Раїса Богатирьова антиукраїнський виступ Юрія Лужкова у Севастополі.

«Фактично, під сумнів поставлено не тільки традиційні добросусідські відносини між Україною та Росією, але й базис стосунків між нашими країнами - Договір про дружбу і співробітництво. Подібні заяви можна списати на емоції, однак неможливо їх виправдати з позицій національних інтересів ані України, ані Росії. Це спотворює спільні цінності наших народів, штучно формує образ ворога, відволікає від пошуків відповідей на спільні виклики. Сьогодні вже стає небезпекою для наших народів постійне використовування адвокатів з минулого. Треба більш відповідально планувати і творити передбачуване і мирне майбутнє». - вважає Богатирьова.

Зазначені заяви, за словами Секретаря РНБО України Богатирьової, не тільки не сприяють вирішенню окремих проблем, наявних між нашими країнами, але й створюють додаткові: «Це тільки підживить всілякі спекуляції з боку політичних сил, що скептично ставляться до перспектив налагодження дружнього міждержавного діалогу України і Росії».

Богатирьова висловила переконання, що необачні висловлювання мера Москви не відображають офіційної позиції керівництва Російської Федерації. Вона також сподівається, що ці заяви не знайдуть підтримки серед політиків та громадян дружньої сусідської держави, яка є одним із гарантів державного суверенітету та територіальної цілісності України відповідно до міжнародного Договору щодо ядерного роззброєння України.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України впевнена, що на реальний стан стосунків між двома державами впливатиме кропітка робота Українсько-Російської міждержавної комісії (секретарем Української частини якої вона є), а не гучні заяви окремих політиків з обох сторін.

«Нам треба здолати спочатку ворога, який живе в нас самих. Решту зробить історія. Немає таких сил і окремих людей, які могли би посварити наші великі народи» - наголосила Раїса Богатирьова.

Замість післямови. Вже давно кажуть: що у Кремлі на умі, то в Лужкова на язиці.

Провокативні заяви московського мера миттєво знайшли палких прихильників у коридорах вищих влади РФ. До речі, Лужков далеко не перший хто за останній час погрожував Україні анексіями. Першим був нинішній прем'єр Путін, який тоді ще був Президентом.

Втім, репетування і істерія у московії - не перша, і, точно - не остання. І дай Бог, щоб і цього разу все закінчилося гучним лементом, а не танками на вулицях українських міст.

Втім, сьогодні однозначно казати про мирний обмін "люб'язностями" неможливо. Надто у повітрі сильний запах пороху. У що на Банковій вперто не вірять.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.