Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Клерки Президента знищують залишки правоохоронної системи

Влада 3974 перегляди

Опубліковано - 22.05.2008 15:23 | Всі новини | Версія для друку

Клерки Президента знищують залишки правоохоронної системи
Клерки Президента знищують залишки правоохоронної системи
Сьогодні спостерігається агонія в ГПУ та СБУ, які хочуть довести свою дієздатність, але не можуть.

Про це заявив народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Геннадій Москаль, коментуючи порушення ГПУ кримінальної справи стосовно колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка, який займав цю посаду в 2004 році.

Політик вважає, що останні кримінальні справи, які відкривала Генпрокуратура, – це бажання продемонструвати свою дієздатність, але ніяк не демонстрація професіоналізму.

Геннадій Москаль нагадав, що Генпрокурор Олександр Медведько звернувся до суду із заявою про відміну рішень, які дозволили Давиду Жванії отримати український паспорт у 1999 році. За його словами, замість цього прокуратура повинна була б спершу позбавити громадянства екс-керівника Державного управління справами Ігоря Бакая, якого звинувачують у перевищенні влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Також, за словами політика, ГПУ повинна позбавити громадянства Володимира Сацюка і генерала Олексія Пукача, якого звинувачують у причетності до вбивства журналіста Ґ. Ґонгадзе.

«Давайте першими проявимо принциповість і залишимо без українського громадянства всіх тих, хто вже не живе в Україні, а тільки шкодив і продовжує шкодити нашій країні. Давайте позбавимо українського громадянства Бакая, Сацюка, Пукача. Ось тоді я зможу сказати, що це принципове питання і що в Україні почали діяти закони, а також, що закон – один для всіх», – сказав він.

Геннадій Москаль заявив, що «Президента України, як і будь-якого громадянина нашої країни, вже дратує нездатність правоохоронних органів розкрити отруєння Ющенка».

«Не можна ж вже терпіти це. Значить, потрібно розформувати тих, хто займався отруєнням Ющенка. А цим займалася Генпрокуратура і СБУ. Про міліцію думають, що вона тупувата і до таких великих справ її допускати не можна. Вважають, що рівень міліції – це кролі, кури, старі велосипеди і так далі. Тому я вважаю, що сьогодні йде якась агонія у цих служб (ГПУ, СБУ – ред.), які хочуть довести свою дієздатність, а не можуть. Тому їм під руку потрапляють такі, як Давид Жванця», – зазначив політик.

За його словами, якщо в ГПУ вважають, що В. Сацюк винен, то потрібно «оголосити його в розшук, позбавити громадянства», «а не переслідувати тих, хто був соратниками – вони абсолютно непричетні».

«Я можу сказати про Сацюка тільки те, що він був випадковою фігурою в СБУ і політичною фігурою в СДПУ(о). Він не мав ні освіти, ні підготовки для роботи в СБУ. І чим він там займався, ніхто не знає. Хай прокуратура це доведе, я «за» двома руками, але я проти, щоб сьогодні були такі нападки на пана Жванію», – додав Геннадій Москаль.

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно колишнього першого заступника голови СБУ, який займав цю посаду в 2004 році. Як повідомили в прес-службі ГПУ, справу порушено згідно з ч. 2 ст. 423 Кримінального кодексу України (зловживання військовою службовою особою службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків).

Раніше Генпрокурор Олександр Медведько звернувся до суду із заявою про відміну рішень, які дозволили Жванії отримати український паспорт у 1999 році. Ініціатором нинішніх процесів виступив заступник глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.