Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російського правонаступника підозрюють у зв'язках із мафією

Світ навколо нас 4990 переглядів

Опубліковано - 13.06.2008 12:52 | Всі новини | Версія для друку

Російського правонаступника підозрюють у зв'язках із мафією
Російського правонаступника підозрюють у зв'язках із мафією
У США може розгорітися скандал, пов'язаний з підозрами президента Росії Дмитра Медвєдєва у зв'язках з оргзлочинністю.

12 червня в комітеті сенату США під головуванням колишнього кандидата в президенти США Джозефа Байдена пройшли слухання за назвою "Нафта, олігархи і можливості: енергетика від Центральної Азії до Європи".

Перед сенаторами виступили колишні радники з національної безпеки президента Джиммі Картера і віце-президента Альберта Гора Збігнев Бжезиньськи і Леон Фуерт, а також колишній аналітик радіо "Свобода" Роман Купчиньськи і директор Центру Євроазіатської політики інституту Hudson Зейно Баран.

У розпорядженні видання "Коммерсант" опинилася копія виступу Купчиньського в сенатському комітеті – "цей виступ з великою часткою імовірності призведе до скандалу на майбутніх слуханнях".

Купчиньськи, що нині є партнером у консалтинговій компанії AZEast Group, довгий час працював провідним аналітиком на радіо "Свобода", а в останні роки займався розслідуванням діяльності "Газпрому" і "РосУкрЕнерго".

У своїй промові, підготовленій для презентації в сенаті США, Купчиньський наполягає на необхідності проведення тотальної перевірки діяльності "Газпрому" у зв'язку з переговорами російського газового монополіста про розміщення своїх акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі.

"NYSE недостатньо обмежуватися заявами про те, що в "Газпрому" усі (документи) у порядку, без проведення ретельного розслідування його європейських операцій і тактики жорсткої руки в Росії", - говорить аналітик.

Купчиньський також вважає, що міністерство юстиції США має взяти під контроль хід цього розслідування, щоб переконатися в старанності його проведення.

У тексті свого виступу Купчиньський стверджує, що "існують численні докази залучення російської оргзлочинності в російський енергетичний бізнес, про що цілком інформоване і з чим тихо погоджується російське керівництво".

Нагадуючи про те, що "Газпром" постачає 25% європейського природного газу, Купчиньськи задається питанням про те, "чи знав колишній голова ради директорів "Газпрому" Дмитро Медвєдєв про зв'язки цієї компанії з оргзлочинністю".

Багато експертів вважають, стверджує Купчиньськи, що знав, але вирішив мовчати. "Я, як і вони, вірю в неможливість того, що він (Медвєдєв) не знав про ці факти", - підкреслює аналітик.

Купчиньськи вважає, що "російська оргзлочинність, користуючись мовчазною підтримкою Кремля, відіграє значну роль у розширенні економічної гегемонії Кремля в країнах колишнього СРСР і колишнього Варшавського договору".

Купчиньськи наполягає на тому, що "для захисту енергетичної безпеки США, у довгостроковій перспективі, Конгрес має вжити необхідних заходів для переконання американського народу в тому, що американсько-російське енергетичне співробітництво вільне від невизначеності і сумнівної практики".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.