Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Блок Юлії Тимошенко “вимкнув дудки й мегафони, щоб люди почули шелест доларів” та покинув парламент

Подія дня 8644 перегляди

Опубліковано - 20.07.2006 11:20 | Всі новини | Версія для друку

Рада без Юлі. Фото Олександра Косарєва
Рада без Юлі. Фото Олександра Косарєва
Фракція Блоку Юлії Тимошенко полишає парламентський зал засідань до 25 липня – доти, доки Президент не ухвалить рішення про розпуск парламенту. На кріслах депутатів від БЮТ залишився величезний прапор України.

"Я хочу, щоб усі зараз в суспільстві зрозуміли, як портфелями голів комітетів, заступників голів комітетів, іншими парламентськими посадами можна закрити роти тим, хто мусить захищати Україну і працювати для неї. Такий спокій, який народився у Верховній Раді, не є спокоєм, що демонстрував би стабільність, гармонію і справедливість. Я хочу, щоб ви знали, що ми припинили використовувати дудки й мегафони тільки для того, щоб суспільство почуло шелест доларів у цьому залі, щоб суспільство побачило, що сьогодні в цьому залі продали все, за що люди голосували, щоб суспільство знало, як продовжують грошима зваблювати депутатів у комуно-олігархічну більшість", – заявила Юлія Тимошенко з парламентської трибуни у четвер, 20 липня, повідомляє прес-служба Юлії Тимошенко.

"Наша фракція ніколи з цим не погодиться", – наголосила вона і повідомила, що напередодні було завершено широкомасштабну правову експертизу можливостей розпуску парламенту й оголошення дострокових виборів.

"Вона передана Президенту, у ній зазначено, що всі підстави правові, конституційні, законні є для того, щоб цей продажний, зрадницький парламент не допустити до влади. Президент має всі підстави оголосити дострокові вибори. Це залишається єдиним можливим захистом від повернення до влади махрового криміналу", – заявила Юлія Володимирівна.

Крім того, вона повідомила, що фракція Блоку Юлії Тимошенко полишає парламентський зал засідань до 25 липня – доти, доки Президент не ухвалить рішення про розпуск парламенту: "Ми полишаємо цей зал саме у розрахунку на те, що 25 липня Президент скористається своїми конституційними правами і обов’язками".

Юлія Тимошенко також звернулася до усіх патріотів у країні з проханнями не допустити висунення кандидатури лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаду голови уряду.

Ю.Тимошенко та народні депутати із її фракції розстелили Прапор України на частині місць, які займає фракція. Вийшло так, що прапор, застелений і на місця, де частково сидять народні депутати з «Нашої України», зокрема, Роман Безсмернтий, Анатолій Кінах, Володимир Стретович. Під час розстелення прапору В.Стретович сидів на своєму місці і був накритий прапором, з-під якого потім вибрався і пересів на інше місце.

На даний час Р.Безсмертний та А.Кінах стоять поряд зі своїми робочими місцями, повідомляє УНІАН.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.