Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко відкрив автозбиральний завод

Влада 5008 переглядів

Опубліковано - 20.06.2008 14:05 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко відкрив автозбиральний завод
Президент Ющенко відкрив автозбиральний завод
Перебуваючи з робочою поїздкою в Черкаській області, Глава держави взяв участь у відкритті автомобільного заводу корпорації “Богдан”.

У церемонії взяли участь президент корпорації «Богдан» Олег Свинарчук, директор «Автомобільного заводу «Богдан» Ігор Ференц, директор з експорту компанії «Хюндай» Вон Ши Чан, віце-президент компанії «АВТОВАЗ» (Росія) Владислав Матус, голова Наглядової ради НБУ Петро Порошенко, голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Черевко, черкаській міській голова Сергій Одарич, повідомила прес-служба.

«Вперше в Україні за останні 50 років після введення в експлуатацію ЗАЗу ми присутні на запуску першого національного автомобілебудівного заводу. Це – непересічна подія», – сказав Президент України Віктор Ющенко. Він зазначив, що потужності заводу становитимуть 120 – 150 тисяч авто на рік. Завод створює 4 тисячі нових робочих місць, які оплачуватимуться вище, ніж середня в Черкасах зарплатня. Також буде створено відповідну інфраструктуру.

«Цього б не було, якби не було унікальної команди, команди «Богдану». Я хочу сказати, що пишаюся людьми, здатними за такий короткий термін сформулювати національну ідею, знайти партнерів, у тому числі – за кордоном, і разом реалізувати цей унікальний для України проект», – сказав Президент.

Глава держави висловив переконання, що Україна, яка завжди була серед держав із розвиненим автомобілебудуванням, просуватиметься до створення власного автомобіля. «Я переконаний, що сьогодні ми є свідками того, як починає народжуватися перше українське авто. Ми прийдемо до власної марки, до власної комплектації. У мене в цьому немає сумніву», – наголосив Ющенко.

Президент зазначив, що створення нового заводу демонструє інвестиційну привабливість української економіки і важливість створення сприятливих умов для залучення інвестицій. «Такого роду інвестиційний приклад свідчить про те, як важливо дорожити і утримувати власне інвестиційне поле, здорову макроекономічну культуру», – сказав Глава держави.

Президент України привітав усіх присутніх із цією подією і побажав новому заводу успішного подальшого розвитку.

Після виступу Віктор Ющенко вручив ключі від автомобіля багатодітній родині Таланенків (Кам`янський район Черкаська область), яка створила дитячий будинок сімейного типу.

Президент оглянув цехи логістики, зварки, збірки та фарбування автомобілів.

Довідка: Корпорація «Богдан» створена у лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва автотранспортних засобів різних типів. На сьогодні до її складу входять 20 компаній, серед яких: «Автомобільний завод «Богдан» (колишній Луцький автомобільний завод), «Хюндай Моторс Україна» та інші.

20 червня 2008 року Корпорація «Богдан» ввела в експлуатацію новий автомобільний завод в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів на рік. Інвестиції Корпорації в будівництво нового автозаводу перевищують 330 млн. доларів США.

ВАТ «Автомобільний завод «Богдан» у Черкасах випускатиме дві моделі легкових автомобілів LADA (2110, 2111) та три моделі автомобілів Hyundai (Tucson, Elantra та Accent).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.