Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Велонаїзд” - київські велосипедисти наїхали на владу

За право людини Регіон: м.Київ 8945 переглядів

Опубліковано - 22.06.2008 15:26 | Всі новини | Версія для друку

Олексій Башкирцев - фото - http://kp.ua/
Олексій Башкирцев - фото - http://kp.ua/
Близько півтисячі киян провели в суботу велосипедний пробіг центральними вулицями столиці. Акція була присвячена велосипедистам, які загинули та постраждали на вулицях міста протягом останніх місяців.

Учасники вимагали від міліції чесного розслідування кримінальних справ, а від столичної мерії – облаштування велодоріжок.

“Велонаїзд” – саме так називалася акція - розпочався та завершився на Софійській площі, під вікнами столичного управління МВС. Після пробігу частина учасників лягла на площу, а інші обмалювали контури їхніх тіл та велосипедів – як нагадування міліціонерам, що справи загиблих мають бути доведені до кінця.

За даними Асоціації велосипедистів Києва, з початку 2008 року на дорогах столиці сталося 25 ДТП, в яких 15 велосипедистів зазнало тяжких травм, а троє – загинуло. У червні загинуло вже двоє людей – 23-річний музикант, студент КПІ Олексій Башкирцев та видатний український літератор та перекладач Анатоль Перепадя.

До учасників акції вийшли уповноважені особи МВС, які запросили організаторів на прийом до кабінету головного столичного міліціонера Віталія Яреми. Він та інші керівники міліційного відомства вислухали вимоги учасників акції та пообіцяли взяти під особливий контроль розслідування цих кримінальних справ. Також Віталій Ярема пообіцяв дати вказівку державтоінспекції пильніше захищати права велосипедистів у автомобільному потоці.

Велосипедисти вже оголосили, що наступна акція відбудеться 27 червня під стінами столичної мерії. Велосипедисти пообіцяли офіційно запросити на зустріч просто неба київського міського голову Л.Черновецького, керівництво столичної ДАІ та інших чиновників для обговорення термінів створення в Києві велосипедної інфраструктури.

"Ми маємо намір тиснути на чиновників усіма можливими способами - доти, доки не будуть зроблені конкретні кроки для вирішення проблем. Чиновники живуть за гроші громадян - громадяни мають право примусити їх працювати!", - йдеться в заяві, розповсюдженій під час акції в суботу.

Довідка: З початку 2008 року на дорогах Києва сталося 28 ДТП за участі велосипедистів. Травм зазнали 15 велосипедистів, троє - загинули. 13 квітня на вулиці Фрунзе, при денному освітленні та порожній вулиці, автомобіль на великій швидкості здійснив наїзд на велосипедиста. Водій втік з місця злочину, досі не знайдений. 8 червня на проспекті Героїв Сталінграду автомобіль збив видатного українського перекладача творів літератури Анатоля Перепадю, який у свої 72 роки щодня їздив по Києву на велосипеді. За два дні він помер в лікарні, водій досі не знайдений. 9 червня на вулиці Мельникова автомобіль BMW, керований п'яним водієм, на великій швидкості збив 22-річного студента КПІ, музиканта Олексія Башкирцева. Водій – Станіслав Хомутовський, 1988 року народження – перебуває під підпискою про невиїзд. В матеріалах кримінальної справи відсутня довідка про наявність алкоголю в його крові.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.