Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Професор, звичайно, лопух, але апаратура при ньому...

Освіта Регіон: Івано-Франківська область 12645 переглядів

Опубліковано - 20.07.2006 13:02 | Всі новини | Версія для друку

Прийом! Відповідь на питання № 1. ”За винахідність - 5, за екзамен - 2.”
Прийом! Відповідь на питання № 1. ”За винахідність - 5, за екзамен - 2.”
Викладачі Івано-Франківського університету нафти й газу оголосили війну абітурієнтам-шпаргальникам. Спеціальний електронний пристрій робить марними спроби нечесних вступників отримати підказку за допомогою мобільного телефона.

Завдяки трирогому пристроєві викладачі тепер борються з непорядними абітурієнтами. Бо сучасні вступники замість шпаргалок повально використовують мобільники.

Мирослав Мазур секретар приймальної комісії:
- На жаль, ми не можемо і не маємо права обшукувати дітей. Система мобільних глушників це кінцевий засіб боротьби. А раптом один-другий все ж таки наважиться скористатися мобільним телефоном.

Глушник мобільників блокує зв’язок у радіусі двадцяти метрів. Тож абітурієнти можуть розраховувати лише на свої знання, або на старі, перевірені паперові шпори.

Викладачі важають, що електроніка значно зменшить можливість отримати абітуєнтами підказки.

Останніх же новація не лякає, адже мобільник можна використовувати як записну книжку. Або просто прихопити з собою кишенькового комп’ютера.

Оля Дякун, абітурієнтка:
- Це і так не допомагає, і так всі носять мобільні телефони, шпаргалки. Це не допомагає. На мою думку це не потрібно.

Такі спецпристрої використовує СБУ, і просто так їх не купиш. До того ж, аби їх застосовувати, потрібен дозвіл правоохоронців. Коштує прилад теж недешево, від 6 тисяч гривень. Однак, викладачі йдуть на витрати, аби іспити зробити прозорішими. Схвалюють рішення ректорату й батьки.

В університеті є чотири мобільних глушники, які вмикають в екзаменаційній залі лише під час тестування. Та викладачі все ж пильнують за шпаргальниками, розуміючи, що і спецтехніка інколи дає збої.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.