Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ПР хоче зробити Україну колонією Росії

Захист держави 6498 переглядів

Опубліковано - 4.07.2008 02:41 | Всі новини | Версія для друку

Андрій Парубій: “Просування теми позаблокового статусу України є політтехнологією Кремля”
Андрій Парубій: “Просування теми позаблокового статусу України є політтехнологією Кремля”
Спроби регіоналів внести до Конституції положення про другу державну мову і позаблоковий статус України продиктовані російським національним інтересом.

Про це заявив народний депутат України Андрій Парубій, повідомляє прес-служба депутата 3 липня.

"Лобіюючи російську мову як другу державну, Партія регіонів намагається знищити українське національне коріння, нашу ідентичність і культуру, які базуються українською мовою. В Україні може бути лише одна державна мова - українська. Саме вона потребує зараз активного захисту і розвитку на державному рівні", - вважає Парубій.

"Просування теми позаблокового статусу України є політтехнологією Кремля, яка має на меті створити альтернативу інтеграції нашої країни в НАТО. Статус держави як позаблокової визначається не Конституцією, а на підставі вирішень інших суб'єктів міжнародної політики. Тому запропоноване ПР конституційне положення позаблоковості має на меті перетворити Україну на колонію Росії", - висловив свою позицію народний депутат.

Партія регіонів ініціює створення загального гуманітарного простору СНД. Про це говориться в повідомленні прес-служби депутата Верховної Ради від фракції ПР Юрія Бойка.

Бойко мотивує ініціативу ПР тотальною глобалізацією.

"І ми вважаємо, що, маючи таку величезну культурно-історичну спадщину, нам сам Бог велів розвивати співпрацю в рамках загальногуманітарного простору" - сказав він.

Основою створення загального гуманітарного простору СНД ПР вважає збереження російської мови як єднальної мови країн СНД на благо людей і на благо економік цих країн.

На думку Бойка, проект Конституції ПР, в якому прописано надання російській мові статусу другої державної буде об'єднуючим початком серед країн СНД.

"У нас є цілий ряд стратегічних договорів, в першу чергу з Російською Федерацією і з іншими країнами СНД про дружбу і співпрацю, я думаю, що нам вже потрібно переходити до створення доповнень щодо формування загальногуманітарного простору в рамках цих договорів" - вважає Бойко.

Депутат вважає, що створення загального гуманітарного простору СНД приведе до нормалізації стосунків.

Нагадаємо, Партія регіонів пропонує закріпити в Конституції позаблоковий статус України і ввести другу державну мову - російську. Голова Народного Союзу Наша Україна В'ячеслав Кириленко вважає, що проект змін до Конституції, запропонований Партією регіонів, – це поганий подарунок народові до дня Конституції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.