Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Черновецький не пішов на поступки дальнобійникам

Самоврядування 7115 переглядів

Опубліковано - 8.07.2008 17:48 | Всі новини | Версія для друку

Черновецький не пішов на поступки дальнобійникам
Черновецький не пішов на поступки дальнобійникам
Київський міський голова Леонід Черновецький заявив, що не дозволить автоперевізникам використовувати методи шантажу та тиску, спрямовані проти інтересів і здоров`я мільйонів киян.

Як повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це мер столиці заявив сьогодні, коментуючи пікет міжнародних автоперевізників будівлі КМДА.

«Ми обмежили з 1 червня проїзд великовантажних автомобілів вулицями Києва для того, щоб знизити кількість заторів і зменшити аварійність на дорогах столиці. І вже за місяць маємо помітні результати – кількість ДТП за участю вантажівок знизилася на 15%. Сотні тисяч киян, запізнившись на роботу через обмежений проїзд громадського транспорту, зумовленого мітингом автоперевізників, будуть свідками того, як транзитні перевізники, які приїхали з інших міст, намагаються методом шантажу змусити київську владу поступитися інтересами киян», – наголосив Черновецький.

«Київ, як і будь-який мегаполіс, страждає від вихлопних газів. А це не просто негативний вплив на екологію міста, це ще і завдавання шкоди здоров`ю мільйонів киян. І коли щодня вулицями столиці проїжджають близько 12-13 тисяч величезних машин, то цими газами дихають не власники компаній-автоперевізників, а ми з вами», – підкреслив Київський міський голова.

Мер столиці зазначив, що в ході впровадження обмеження проїзду транзитних великовантажних автомобілів, столична влада вжила заходів у межах своєї компетенції і виключно в рамках закону.

«Уряд загрався у політику, що заважає сьогодні вирішувати низку стратегічних питань, які можуть вплинути на поліпшення життя пересічного киянина. Вже кілька років іде дискусія про необхідність будівництва кільцевої дороги навколо Києва, якою в обхід столиці можна було б направити транзитні транспортні потоки. Проте, розмови про її необхідність не підкріплюються фінансуванням з державного бюджету, хоча це будівництво знаходиться в компетенції держави. І коли прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО обіцяє золоті гори автоперевізникам, менше за все вона думає про інтереси та здоров`я мільйонів киян», – заявив Черновецький.

Довідка. З 1 червня, відповідно до розпорядження Київського міського голови Черновецького, введено обмеження на в'їзд у столицю великовантажного транспорту загальною масою понад 4,5 тонни з 7.00 до 20.00. Відтепер в часи пік вантажівки взагалі не в`їжджатимуть в місто. З 10-ї до 17-ї години в'їзд дозволений лише великовантажним авто з позначкою «TIR».

Сьогодні близько 500-600 членів Асоціації міжнародних перевізників пікетують будівлю Київської міської державної адміністрації.

Крім того, на підходах до Києва стоять вантажівки, за різними даними, від 3 до 5 тис.

Зокрема, від КМДА перевізники вимагають скасувати розпорядження щодо заборони на в`їзд до Києва вдень вантажного транспорту.

7 липня член страйкового комітету АсМАП Валерій Черненко повідомив, що АсМАП відмовилася від пікетування Кабінету міністрів України 8 липня, як це передбачалося раніше, і пікетуватиме тільки Київську міську державну адміністрацію. За його словами, всі необхідні нормативні документи планується затвердити цієї середи, 9 липня, на засіданні уряду.

Серед вимог до уряду - делегувати АсМАП повноваження з розподілу дозволів на міжнародні перевезення, забезпечити виконання умови з ЄС про спрощене оформлення віз. Також перевізники вимагають скасувати рішення Держмитслужби про впровадження вексельної форми розрахунків при оформленні автомобілів, привести до європейських норм порядок проходження в пунктах пропуску через кордон, повернутися до нульової ставки оподаткування перевезень по Україні, встановити нульову ставку на ввезення нових тягачів, вантажних автомобілів і напівпричепів, вирішити питання зі зростанням цін на паливо тощо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.