Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Спокою сьогодні не може мати жодна людина, віддана інтересам України

Політика 8553 перегляди

Опубліковано - 21.07.2006 00:44 | Всі новини | Версія для друку

Спокою сьогодні не може мати жодна людина, віддана інтересам України
Спокою сьогодні не може мати жодна людина, віддана інтересам України
«Не може бути спокою в парламенті, де практично робиться державний переворот. Ні спокою, ні конструктивної роботи», – заявила Юлія Тимошенко у прямому ефірі «5 каналу» увечері в четвер, 20 липня.

"Саме тому з першого дня створення комуно-кримінальної коаліції наша фракція блокувала трибуну, всіма можливими засобами демонструвала, що в державі відбуваються надзвичайні речі, – пояснила вона. – І ми продовжимо цю справу", цитує виступ свого лідера прес-служба Юлії Тимошенко.

Тимошенко висловила жаль з приводу того, що представники "Нашої України" у цей час ведуть переговори про входження до комуно-кримінальної коаліції і висунення Януковича на посаду прем’єр-міністра, "і, власне, роздачею портфелів у комітетах хотіли продемонструвати такий собі спокій".

"Спокою сьогодні не може мати жодна людина, віддана інтересам України. І ми є такими людьми", – заявила Юлія Володимирівна.

Вона нагадала, що з моменту створення так званої "антикризової" коаліції парламент не відповідає вибору людей. "Не може в країні у ХХІ сторіччі існувати такий парламент, де коаліція створена корупцією і зрадою та буде сповідувати інший курс, ніж Президент", – додала Тимошенко.

Вона також закликала Віктора Ющенка і його команду згадати те, що вони говорили людям про Віктора Януковича і Партію регіонів під час президентської кампанії 2004 року.

"Про Януковича під час президентської кампанії і Ющенко, і його команда сказали достатньо справедливих речей, – підкреслила Юлія Тимошенко. – Я їх не буду повторювати, я хотіла б, щоб вони просто згадали ці речі і не ганьбили ім’я влади і Президента".

Тимошенко наголосила, що не бачить можливості будь-якого союзу демократичних сил з партією Януковича, "не тому, що там якісь прізвища не такі".

"Партія регіонів – це символ повернення до найгірших традицій організації влади, – нагадала вона. – Перш за все, це впевнені дії, спрямовані на втрату незалежності України. Вони декларували це і на цих позиціях стоять. Це якась ненависть до української мови, до всього, що є нашою українською самоідентичністю. Крім того, Партія регіонів – це яскравий приклад, коли політика слугує надзвичайно жадібним бізнес-інтересам, коли політика буде найприбутковішим бізнесом у державі".

Юлія Тимошенко зазначила, що зараз достатньо велика кількість людей, "які свою шкірку вже продали за благополуччя, посади, інші якісь речі", переконують Президента, що він мусить подати кандидатуру Януковича на посаду прем’єр-міністра.

"Багато хто вже зрадив все, але я не вірю, що Президент такий крок зробить, коли у нього в руках є Конституція і правовий висновок Інституту держави і права, які дають всі підстави оголосити дострокові парламентські вибори", – заявила вона.

Тимошенко також відзначила, що дострокові вибори – "це не потрясіння, це загальносвітова практика", й нагадала, що, наприклад, у 2005 році такі вибори відбулися у Німеччині, на цей рік – призначені у Голландії.

"У Німеччині саме президент розпустив парламент, бо там відбувалося те саме. Іще дві країни розпустили парламенти, бо була політична корупція. Дострокові вибори – це норма у цивілізованому світі", – пояснила вона.

Крім того, на дострокових виборах люди мають можливість голосувати за політиків не за рекламними роликами, а за їхні реальні обличчя, які вони встигли продемонструвати у парламенті. "Соціалісти не казали виборцям, що голосуватимуть за Януковича, комуністи – що вони увійдуть в одну "компашку" з олігархами, – нагадала Тимошенко. – Тепер люди будуть бачити політиків не такими, як у рекламних роликах, а такими, як вони є".

Вона також відзначила, що зараз, як і під час виборів, не можна вірити жодному соціологічному опитуванню: "Як це було брехнею, – пам’ятаєте, соціологи давали нам вдвічі менший результат, ніж ми отримали, – так і сьогодні вони маніпулюють вашою свідомістю".

Але сьогодні шанс обрати на нових виборах кращий парламент існує. І заради цього, на думку Юлії Тимошенко, "потрібно єднатися всім патріотичним силам і йти разом, єдиним кулаком, єдиною командою. І я переконана, що перемога буде".

Я просила віддати Морозу те, заради чого він руйнуватиме все

"Я знала, що він такий, як він є", – сказала Юлія Тимошенко, відповідаючи у прямому ефірі "5 каналу" на запитання щодо вчинку лідера соціалістів Олександра Мороза та її ставлення до нього.

"Для Мороза найвища цінність – це посада спікера, я це знала. І це знав Президент, – сказала вона. – Я знала, що Мороз здатен зрадити партію, зрадити друзів, заступників, зрадити чесне ім’я. І я просила президента – немає іншого матеріалу для побудови коаліції, то ж віддайте йому те, заради чого він руйнуватиме все. Краще віддати цю посаду як дань за стабільність майбутньої роботи коаліції та уряду".

Юлія Тимошенко повідомила, що не спілкується з Олександром Морозом після того, що він зробив: "Він не тільки свою партію і своє ім’я зруйнував, а й надії тих, хто 15 років чекає змін".

Коментуючи швидкість, з якою була створена неприродня коаліція Партії регіонів, комуністів і соціалістів, вона нагадала, що дійсно – угода про коаліцію демократичних сил розроблялась дуже тривалий час, бо "єднали ідеології, єднали бачення".

"А зараз нова коаліція відбулася нашвидкуруч, тому що є особливий цемент – це гроші, у нас такого не було. У нас були домовленості, бачення – як стратегічно діяти. А тут – перехрестили за півгодини", – пояснила Юлія Тимошенко.

Політики мають відповідати, а не скликати Майдан під кожну спровоковану ними кризу

"Я відвідувала людей на Майдані і хочу подякувати їм за те, що вони приїхали. Думаю, що вони хочуть допомогти нам, донести слово до інших людей".

На запитання, чому вона не скликає новий Майдан, Тимошенко відповіла: "Тому що люди під час президентської кампанії виконали свою святу місію, і тепер справа політиків свою справу виконати".

Визнавши, що "парламент згнив, ще не народившись", і політики ніяк не можуть знайти порозуміння, вона наголосила, що "не можна скликати людей під кожну кризу, що створюється політиками".

"Вони мають бути відповідальними, а не смикати людей", – підсумувала Юлія Тимошенко.

Вона також пояснила, що Блок Юлії Тимошенко поставив свої намети на Майдані для того, щоб роздавати інформаційні матеріали: "Щоб люди мали можливість побачити наше бачення. Більше ніяких цілей".

"25 липня наша функція інформаційна буде завершена, і все залежатиме від Президента. Тоді ці намети будуть вже непотрібні", – додала Тимошенко.

На запитання, чи не виникало в неї бажання кинути все й піти з політики, Юлія Володимирівна зізналася: "Сьогодні всі відчувають втому від політики. Я – нормальна людина і теж втомилася, причому глибоко втомилася – вже не пам’ятаю, коли останній раз відпочивала".

"Можливо, таке бажання й виникає, але я починаю думати про те, що свій піст не можу зараз кинути. Знаючи, що це форпост у тому проломі, що існує зараз, не можу залишити. Відчуваю себе вартовим", – сказала вона.

Юлія Тимошенко пояснила, що не хоче далі залишатися за межами влади, бо "іде здача газотранспортної системи, іде здача родовищ, стратегічних об’єктів власності", яку потрібно терміново зупиняти.

"Я хочу зробити так, щоб я встигла зберегти цілісність і заможність України", – заявила вона.

Блок Юлії Тимошенко не голосував за розподіл комітетів

"Ми були категорично проти розподілу комітетів у цьому парламенті, який прогнив наскрізь, – нагадала Юлія Тимошенко у прямому ефірі. – Але я вірю, що у Президента вистачить волі, і цей парламент не буде існувати".

"Нам скинули ці комітети, а тепер звинувачують у тому, що ми їх взяли. Вони думали, що вони нам цими портфелями закриють рот", – відзначила вона, наголосивши, що фракція Блоку Юлії Тимошенко "не підтримує цей перелік комітетів".

"Не ті комітети мусять належати опозиції. Якщо контролювати владу, як слід, потрібні, зокрема, правові комітети", – пояснила Тимошенко, нагадавши, що представники нинішньої коаліції також вимагали цього, коли були потенційною опозицією.

"Ми не боролися за комітети – Олександр Турчинов навіть відмовився від посади віце-спікера – тому що соромно ділити портфелі, коли руйнуються основи нашої державності, – заявила Юлія Тимошенко. – Ми їх не випрошували – хай забирають, бо в цьому парламенті не буде відбуватися державотворення".

Так, повідомила вона, свою роботу в комітетах депутати "антикризової" коаліції, зокрема її представники у регламентному комітеті, розпочали з розподілу між собою квартир.

При цьому Тимошенко наголосила, що після розпуску цього парламенту і обрання нового наполягатиме на першочерговому розгляді законопроекту про скасування пільг для депутатів. "А якщо, не дай Боже, Президент дасть життя цій жахливій Верховній Раді, то і в цій", – додала вона.

Юлія Тимошенко також нагадала, що з понеділка її фракція розпочинає збір підписів депутатів, які готові достроково скласти з себе повноваження заради розпуску парламенту. Фракція має намір звернутися з відповідним проханням і до депутатів від "Нашої України".

"Щоб ті люди, які розуміють біду, що розгортається у Верховній Раді, поставили свої підписи", – наголосила вона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.