Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія активно готує агресію проти Грузії. У анклавах накопичується зброя та формуються штурмові групи

Світ навколо нас 5472 перегляди

Опубліковано - 11.07.2008 15:24 | Всі новини | Версія для друку

Росія активно готує агресію проти Грузії. У анклавах накопичується зброя та формуються штурмові групи
Росія активно готує агресію проти Грузії. У анклавах накопичується зброя та формуються штурмові групи
Концентрація російських наступальних війск та озброєнь у зоні конфілкту підтверджується багатьма джерелами. Такі приготування передують виключно наступу і аж ніяк не обороні.

Як стало відомо сухумському кореспондентові "Грузія Online" з джерел близького оточення лідера сепаратистського режиму Абхазії Сергія Багапша, його візит до Москви нібито по питаннях відкриття в Абхазії представництва Російського МЗСу, є лише прикриттям і його головні зустрічі проходять зовсім у іншому місці, зокрема в міністерстві оборони РФ, де узгоджуються остаточні деталі штурму Верхньої Абхазії.

Згідно з інформації, що поступила в редакцію Грузія Online, Росія готується до передислокації зведенного полку Псковської 76 десантної дивізії до Абхазії.

У Абхазії вже знаходяться десантні бригади, введені, у порушення існуючі угоди в зону конфлікту, без узгодження Тбілісі. Росія також незаконно ввела залізничні війська Міноборони, які наразі займаються підготовкою інфраструктури для перекидання крупних військових з'єднань в цей сепаратистський анклав, прикриваючись необхідністю надати «братську допомогу» сепаратистському режимові.

Останнім часом не раз повідомлялося про те, що російськими військовими плануються провокації. Їх метою є почати наступ на стратегічний плацдарм в Абхазії, контрольований грузинською стороною, - Верхню Абхазію.

За наявною інформацією, розробляються різного роду сценарії початку штурму. Про один з них, сьогодні повідомляла abkhazeti.ru.

За інформацією джерел в Сухумі, до Абхазії впродовж останнього тижня було ввезено 45 вагонів російського озброєння. Воно вже перерозподілено по напрямах. Так в Сухумі залишається до третини всього озброєння. Частина перекинута в Очамчирський район, а частина накопичується на напрямі Амткел.

Перекиданням штурмових загонів на абхазький напрям фактично підтверджується інформація про підготовку провокації чи агресії проти грузинської державності.

Крім того, за інформацією цхінвальського кореспондента, передислокації військ ведуться і в зоні конфлікту Цхінвальського регіону Південної Осетії. За цією інформацією, йдуть підготовчі роботи для розквартировування додаткових збройних сил, Ймовірно, регулярних російських військ. Цхінвальський кореспондент, спираючись на джерела в МВС сепаратистського режиму Кокойти, повідомляє, що існує розроблений російськими військовими план розв'язування бойових дій одночасно в обох конфліктних регіонах

Увечері 10 липня Росія почала перекидати до Абхазії зведений полк Псковської 76-ої десантної дивізії.

Як повідомило достовірне джерело в Абхазії, десантники дислоковані на базі російських миротворчих сил в Гудаута. Щоб уникнути підняття зайвого галасу, їх перекинули до Абхазії автобусами, а важка техніка буде доставлена на кораблях сьогодні.

21 липня намічено введення до Абхазії частин Рязанської дивізії. За інформацією «Медіаньюс», російські війська вводяться до Грузії для штурму Кодорської ущелини, який запланований на перші числа серпня.

За твердженням джерела, Багапш вже отримав попередню згоду Москви на штурм Верхньої Абхазії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.