Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко не бачить причин подорожчання хліба, окрім бажання Черновецького

Влада 3993 перегляди

Опубліковано - 15.07.2008 23:25 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко не бачить причин подорожчання хліба, окрім бажання Черновецького
Тимошенко не бачить причин подорожчання хліба, окрім бажання Черновецького
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко переконана, що в Україні на сьогоднішній день немає підстав для підвищення ціни на хліб.

Про це вона повідомила сьогодні на селекторній нараді з керівництвом облдержадміністрацій.

«Не бачу ніяких підстав для підвищення ціни на хліб», - підкреслила прем’єр-міністр.

Вона відзначила, що в Україні йде збирання врожаю, і є залишки торішнього урожаю.

«Сьогодні трейдери практично знищують селян - купують зерно по 800 грн. -1 тис. грн. Скажіть, звідки з’являються сьогодні підстави підвищувати ціни на хліб?» - звернулася Тимошенко до губернаторів.

Вона попросила голів облдержадміністрацій узяти під особистий контроль ціни на хліб в регіонах і привести це питання до ладу.

Тимошенко також заявила, що має намір звернутися в Генеральну прокуратуру з приводу з’ясування ситуації з ціною на хліб, пригадавши при цьому Київ, мер якого Леонід Черновецький (який, відзначила вона, сьогодні іменинник) «через афільованих осіб володіє хлібозаводом» і планує встановити в столиці «ненормальні» ціни на хліб «і навіть залишає без хліба».

Тим часом, Генеральний директор ВАТ «Хліб Києва» Ігор Мазурика продовжує нагнітати істерию, заявляючи, що підпорядкована йому компанія, що забезпечує Київ хлібом, не може звертатися до Аграрного фонду і Держрезерв за борошном.

Саме таку схему запропонував сьогодні міністр аграрної політики Юрій Мельник, заявивши про необгрунтованість заяв про брак борошна в Києві.

Як повідомили у прес-службі ВАТ «Хліб України», основна причина, за словами Мазурики, в тому, що вказані агенти поставляють борошно виключно за предлоплатою, а економічний стан підприємств компаній близький до банкрутства.

«На даний момент ВАТ «Київхліб» має заборгованість перед ВАТ «Київмлин» у розмірі 21 млн. грн., а ВАТ «Київмлин», у свою чергу, винен постачальникам 60 млн. грн. У цій ситуації говорити про закупки з Держрезерву просто безглуздо. Позичити ж кошти на придбання борошна немає можливості, оскільки банки вже відмовляють нам у позиці», - заявив Мазурика.

«Таким чином, скористатися пропозицією Аграрного фонду і Держрезерву на даний момент неможливо, - підкреслив гендиректор ВАТ «Хліб Києва».

Тим часом, він упевнений, що тільки остаточне вирішення проблеми – встановлення нової, економічно обгрунтованої ціни на хліб і вирішення питання старих боргів – дозволить ВАТ «Київхліб» вибратися з економічної кризи.

Від “Аратти”: є й інший варіант, який ми пропонуємо засновникам: прибрати менеджера, який довів підприємство до кризового стану. І тоді стане легше усім: і ппрацівникам, і засновникам, і мільйонам киян.

Проте, ми маємо сумнів у тому, що засновників сучасна ситуація не улаштовує - бо земля під хлібокомбінатом-банкрутом, вочевидь, принесе (чи вже принесла) їм солідний прибуток.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.