Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Клерки гаранта напряму керують ГПУ?

Влада 3866 переглядів

Опубліковано - 25.07.2008 16:03 | Всі новини | Версія для друку

Клерки гаранта напряму керують ГПУ?
Клерки гаранта напряму керують ГПУ?
Під час прес-конференції після проведення розширеної колегії МВС міністр внутрішніх справ Юрій Луценко прокоментував конфлікт між народним депутатом Давидом Жванією та Президентом України Віктором Ющенком.

«Наразі не хочу чути ні від Жванії, ні від Ющенка про цю справу. Це надзвичайно важка справа, і я сподіваюся почути істину з вуст слідчого Генеральної прокуратури України. А те, що сьогодні відбувається між громадянами Жванією та Ющенком, мені дуже не подобається з точки зору моралі, з точки зору державного інтересу», – заявив Юрій Луценко.

«Ті дії, які відкрито і зухвало чинять проти Жванії працівники Секретаріату Президента, втручаючись у діяльність правоохоронних органів, нав’язуючи їм своє бачення подальших дій, свідчить лише про те, що ми є свідками не просто слідства Генпрокуратури з надзвичайно резонансної не тільки для України, а й для міжнародної спільноти справи, але й помсти між колишніми кумами, спонсорами, соратниками. З моєї точки зору – це неприпустимо, якщо ми думаємо про державний інтерес», – наголосив Юрій Луценко.

На його думку, ніхто не має права заявляти свої версії винності або невиновності до завершення слідства. «В першу чергу це стосується гаранта Конституції, не менше це стосується слідчого, який у разі неявки свідка, з моєї точки зору, не має ні морального, ні юридичного права заявляти про те, що це свідчить про невиновність тієї чи іншої сторони».

Юрій Луценко зауважив: «Я не підтримую пана Жванію, який покинув допит, я йому про це сказав. Але заява слідчого про те, що це свідчить про його вину, є просто викликом презумпції невиновності правової системи в Україні».

«Ще раз підкреслюю, що я не хочу чути жодних концепцій від учасників процесу, я хочу почути істину від слідчого і вирок суду, – заявив міністр внутрішніх справ. – Тоді ми будемо приймати остаточне рішення залежно від варіанта. При варіанті, коли підтвердиться правота Жванії, і коли підтвердиться правота Ющенка – вибір буде надзвичайно важким для мене особисто».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.