Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська ГТС прокачала рекордну кількість газу

Економіка 6153 перегляди

Опубліковано - 4.08.2008 13:17 | Всі новини | Версія для друку

Українська ГТС прокачала рекордну кількість газу
Українська ГТС прокачала рекордну кількість газу
ДК “Укртрансгаз” НАК "Нафтогаз України", у січні-липні збільшила транзит природного газу в країни Європи на 13,1 млрд. куб. м порівняно з аналогічним періодом 2007 року, до 74,4 млрд. куб. м, що є найбільшим показником за всю історію існування ГТС України.

Про це повідомила в прес-служба НАК "Нафтогаз України".

«Збільшення обсягів транзиту зумовлене зростанням експортних поставок ВАТ «Газпром» у країни Європи для забезпечення дедалі більшого споживання природного газу європейськими країнами», - зазначено в повідомленні.

У повідомленні також сказано, що рекордні об'єми транзиту вкотре підтвердили, що ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» є надійним партнером ВАТ «Газпром» з транспортування природного газу в країни Європи, а український маршрут транспортування газу має суттєві резерви для їх нарощування.

Як повідомлялося раніше, 2007 року Україна транспортувала в країни Європи 112,1 млрд. куб. м. природного газу, що на 1,7 млрд. куб. м, або на 1,5% менше, ніж 2006 року. Основною причиною зниження об'ємів транзиту газу 2007 року стала переорієнтація ВАТ “Газпром” постачання газу на Південь Російської Федерації через введений в експлуатацію газопровід “Октябрьская-Сохрановка” в обхід території України.

Довідка. ДК “Укртрансгаз” є оператором газотранспортної системи України. Станом на 1 січня 2008 року газотранспортна система ДК “Укртрансгаз” складається з 71 компресорної станції загальною потужністю 5405,1 МВт. Довжина магістральних газопроводів і газопроводів-відведень становить 37 тис. км. Пропускна спроможність ГТС України становить: на вході - 288, на виході - 178,5 млрд. куб. м., у т.ч. в країни Європи - 142,5 млрд. куб. м.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.