Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко пообіцяла захистити підприємців з підтопленого ринку

Влада 3961 перегляд

Опубліковано - 4.08.2008 15:55 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко пообіцяла захистити підприємців з підтопленого ринку
Тимошенко пообіцяла захистити підприємців з підтопленого ринку
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко ініціює створення урядової комісії з вивчення ситуації на Калинівському ринку, підтопленому внаслідок стихії.

Про це вона заявила під час зустрічі з підприємцями ринку, яка відбулася під час робочої поїздки до Чернівецької області.

Прем’єр-міністр повідомила, що до складу комісії увійдуть заступники міністрів відповідних профільних міністерств, представники Контрольно-ревізійного управління, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства фінансів, Міністерства екології, а також працівники ринку. Прем’єр-міністр повідомила, що створення такої комісії буде передбачено відповідною постановою Уряду, яка буде затверджена на засіданні у середу.

За словами Тимошенко, комісія має відпрацювати зміни до чинного українського законодавства, спрямовані на захист підприємців, які працюють на ринках України.

“Ми зробимо не тільки для Калинівського ринку, а й для всієї України надійну нормативну базу, згідно з якою ви зможете працювати”, - підкреслила глава уряду, звертаючись до підприємців Калинівського ринку. Прем’єр-міністр також повідомила, що Уряд звернеться до Верховної Ради України з вимогою розглянути такі зміни до законодавства у невідкладному порядку.

Окрім того, Прем’єр-міністр відзначила, що зазначена урядова комісія розгляне діяльність дирекції ринку. За словами керівника уряду, комісія також розробить проект рішення щодо врегулювання ситуації на Калинівському ринку, який запропонує прийняти міській раді Чернівців.

Тимошенко пообіцяла, що візьме під особистий контроль виконання всіх рішень Уряду щодо Калинівського ринку.

Глава уряду повідомила, що урядова комісія, крім розробки нормативної бази, вивчить ситуацію з підтопленням, яке відбулося на ринку внаслідок повені, а також розгляне ситуацію з незаконними забудовами, які могли вплинути на зміну русла річки. Тимошенко зазначила, що у разі виявлення таких незаконних забудов вони підлягатимуть знесенню.

Водночас прем’єр-міністр України повідомила, що уряд на засіданні в середу розгляне питання щодо виплати компенсацій підприємцям ринку, майно яких значно постраждало внаслідок повені. За її словами, сума такого відшкодування складатиме 5 тис. грн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.