Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Учені винайшли новий спосіб використання сонячної енергії

Технології 7413 переглядів

Опубліковано - 7.08.2008 14:38 | Всі новини | Версія для друку

Учені винайшли новий спосіб використання сонячної енергії
Учені винайшли новий спосіб використання сонячної енергії
Фахівці Массачусетського технологічного інституту придумали нову технологію, що може прискорити розвиток сонячної енергетики.

Як відомо, електрогенератори, які використовують як джерело енергію сонця, здатні працювати тільки у світлий час доби, а вироблена електроенергія вимагає багато витрат на її збереження.

Для вирішення цієї проблеми вчені Массачусетського технологічного інституту створили каталізатор, з допомогою якого можна дуже дешево і швидко розділяти молекулу води на водень і кисень.

Отже, нова схема роботи сонячної електрики виглядає так: у світлий час доби електроенергія йде на виробництво водню, який можна легко зберігати і використовувати потім як паливо в сутінках і вночі.

Експерти кажуть: якщо нову технологію визнають перспективною, то потенційно вона може стати основою для нової енергетичної революції, бо людство зможе одержувати значну частину енергії від Сонця і води.

Від “Аратти”: в Україні є своя пустеля - Олешківські піски, де сонця аж забагато. Втім, зовсім поруч, на поверхні є достатньо джерел води, наприклад, гирло Дніпра.

А може б варто було й українським вченим і урядовцям звернути увагу на це відкриття?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.