Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Росія продовжує окупацію Грузії

Новини Сакартвело 7756 переглядів

Опубліковано - 11.08.2008 21:44 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Росія продовжує окупацію Грузії
Війна у Грузії. Росія продовжує окупацію Грузії
Мовою російських військових, силове захоплення території суверенної держави без об’явлення війни називається “превентивна акція”.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що російські військові зайняли центральну трасу, яка сполучає східну Грузію із західною.

"Вони зуміли сьогодні увечері вийти на центральну трасу і відрізати східну Грузію від західної... Почалося здійснення інтервенції", - сказав Саакашвілі в заяві для преси на засіданні Ради нацбезпеки.

Президент Грузії порівняв ситуацію з 1921 роком, коли радянські війська увійшли до Грузії.

"Ми знаходимося перед однією з найбільших погроз в історії країни, коли мова йде про втраті нашої незалежності", - заявив Саакашвілі.

Грузія 8 серпня розвернула бойові дії в невизнаній республіці Південна Осетія. Цхинвалі в результаті обстрілу практично зруйнований, загинули 1,6 тисяч мирних жителів. Росія була вимушена почати операцію з примусу Грузії до світу.

Представник Міноборони РФ повідомив РІА Новості в понеділок увечері, що російські миротворці і військові проводять превентивні заходи, зокрема, в районі грузинського міста Сенаки, щоб не допустити концентрації додаткових воєнізованих сил з числа резервістів, мобілізованих Михайлом Саакашвілі для продовження військових дій.

Заходи покликані не допустити обстріл Південної Осетії і російських миротворців грузинською артилерією, а також перегрупування грузинських військових сил і засобів з метою здійснення ними новій агресії у відношенні в Південній Осетії, сказав представник Міноборони.

Від “Аратти”: ми умисно, під час перекладу російських ЗМІ, залишаємо максимальну наближенність до тексту оригіналу, особливо у частині термінології російської пропаганди.

Наприклад, ми не без здивування відкрили для себе, що глядячи із Москви, виявляється, армія суверенної держави на власній території не має права вільно пересуватися, аби виконити свою функцію - захистити від агресора.

А агресор, який сам себе називає "миротворцем", щоправда - озброєним до зубів, вважає, що силове захоплення території суверенної держави - це виключно захист громадян своєї держави. І, як виявилося, росіяни не зважають на такі дрібниці, як державні кордони тощо. Бо напевно звикли вважати суміжні держави не державами, а звичайно. російською глибинкою.

І не тільки Грузію, а й Україну також.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.