Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Російські снайпери полюють за журналістами, мародерство окупантів триває

Новини Сакартвело 8159 переглядів

Опубліковано - 14.08.2008 18:44 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Російські снайпери полюють за журналістами, мародерство окупантів триває
Війна у Грузії. Російські снайпери полюють за журналістами, мародерство окупантів триває
Під час прямого телеефіра, снайпер ранив в руку журналіста Суспільного телеканалу Грузії Тамар Урушадзе.

Вона освітлювала останні події в прямому ефірі. Після пострілу ефір вимкнувся на декілька хвилин, проте камера не відключалася.

Гарантій безпеки журналістів в зоні конфлікту на даний момент немає.

Телекомпанія «Руставі-2» показала кадри, як на дорозі у в’їзду до міста Гори (Центральна Грузія), який в даний час контролюється російськими військовими, озброєний бойовик загрожував пістолетом кореспондентові телекомпанії у присутності російських військових. Були чутні звуки пострілів, але не було видно, хто стріляв. При спілкуванні з іншими людьми у військовій формі бойовик використовував осетинські слова.

Журналіст намагався з’ясувати, звідки у бойовика телевізійна камера, яку той тримав в руках, після чого бойовик почав загрожувати журналістові, і почулися постріли з пістолета. Він також спробував відібрати камеру також і у оператора телекомпанії «Руставі-2», який знімав те, що відбувається, але журналістам телекомпанії камеру вдалося врятувати.

Крім того, журналіст телекомпанії намагався з’ясувати, звідки виделка позолоченого кольору в кишені одягу у людини у військовій формі, на що група людей у військовій формі без пізнавальних знаків почала загрожувати журналістові.
Окупанти забирають машину у цивільних громадян Грузії
Окупанти забирають машину у цивільних громадян Грузії
Серед людей у військовій формі була і людина у формі грузинської армії. На питання журналіста, чому він в грузинській формі, бойовик відповів, що це не грузинська форма і це не його справа. Люди у військовій формі без пізнавальних знаків відносилися до грузинських і іноземних журналістам агресивно і витісняли назад від того місця, де вони стояли.

У одного з російських військових, який повернув таким, що знаходиться у в’їзду до міста людям автомашину, викрадену невідомими людьми, журналіст запитав, чому невідомі люди в незрозумілій військовій формі знаходяться разом з російськими військовими, на що російський офіцер не зміг дати виразної відповіді, сказавши лише, що повернув викрадену машину.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.