Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США звинувачують російського агресора

Світ навколо нас 4751 перегляд

Опубліковано - 20.08.2008 13:40 | Всі новини | Версія для друку

США звинувачують російського агресора
США звинувачують російського агресора
Сполучені Штати звинуватили Росію в агресії проти мирного населення Грузії і в спробах задушити незалежну закавказьку державу. Хоча американці попереджали Саакашвілі про війну із Росією.

"У цьому конфлікті вона (Росія) все більше стає поза законом. Вони мали намір і, можливо, все ще мають намір задушити Грузію і її економіку", - сказала держсекретар США Кондоліза Райс в інтерв'ю CBS Evening News в Брюсселі, де у вівторок відбулося надзвичайне засідання НАТО по ситуації в Південній Осетії.

За словами Райс, Москва використовувала свою військову потужність, щоб взяти гору над невеликою сусідньою державою, що раніше входила до складу СРСР.

"Ось що вони зробили: без вагомої на те причини зруйнували цивільну інфраструктуру, як повідомляють численні свідки, використовували засоби ураження, які ніяк не можна використовувати проти мирних громадян, гнобили на дорогах тих, хто на законних підставах приїжджав (до Грузії), закрили порт Поті, що почало позначатися на довколишніх державах", - сказав Райс.

"Вважаю, що це не дуже приваблива картина російських стратегічних цілей".

Військовий конфлікт між Грузією і Росією розгорівся в ніч з 7 на 8 серпня, коли Тбілісі спробував силою повернути контроль над Південною Осетією - бунтівною республікою, що користується підтримкою з боку Москви. Росія відповіла масованою контратакою, що зім'яла опір грузинських військ. Услід за цим Росія ввела війська безпосередньо на грузинську територію, перейшовши кордон Південної Осетії і Абхазії - ще однієї невизнаної республіки в межах Грузії.

Сполучені Штати неодноразово виступали із засудженням дій Москви, вважаючи за неадекватну її відповідь на дії Тбілісі.

КРИТИКА НА АДРЕСУ ГРУЗІЇ

США протягом декількох днів наполегливо засуджували Росію, проте у вівторок один американський дипломат виступив з критикою і відносно Грузії.

Метью Брайза, заступник помічника Держсекретаря США, відряджений до Грузії після початку військових дій, сказав, що Вашингтон не радив Тбілісі йти на зіткнення з Росією.

"Ми послідовно попереджали наших грузинських колег... щоб вони за всяку ціну уникали прямого військового протистояння з Росією. Що вони не можуть перемогти. Це просто неможливо", - сказав Брайза.

"Росія в 30 разів більше Грузії, її армія у декілька разів перевершує грузинську. Вона може практично негайно ввести танки. І якщо їм (грузинам) якимсь дивом вдасться зупинити танки, на зміну їм прийде піхота, моторизована піхота, здатна на швидкі кидки, прийде авіація, яка врешті-решт завдасть вирішального удару. Так воно і трапилося".

Замміністра фінансів США Роберт Кіммітт заявив, що Росія "не грає за прийнятими в XXI столітті правилах" і що це змусить інвесторів пошукати щастя на інших ринках.

Конфлікт відлякав інвесторів, що бажали вкласти кошти в російські активи, і фондовий ринок Росії обвалився до рівня, якого не спостерігалося впродовж майже двох років. Не встояв і нафтовий ринок: через територію Грузії тягнеться один з головних нафтопроводів.

"Останні дії Росії... серйозно зашкодили репутації Росії, як в політичному, так і в економічному планах", - сказав Кіммітт в інтерв'ю CNBC Television.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.