Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко порозумівся із американськими сенаторами

Влада 4059 переглядів

Опубліковано - 20.08.2008 16:06 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко порозумівся із американськими сенаторами
Президент Ющенко порозумівся із американськими сенаторами
Президент України Віктор Ющенко на зустрічі з сенаторами США Джо Ліберманом та Ліндсі Гремом обговорив із ними ситуацію в Грузії.

Сенатори відвідують Україну на шляху до Грузії як особисті представники республіканського кандидата в Президенти Сполучених Штатів Джона МакКейна для з'ясування ситуації навколо грузинсько-російського збройного конфлікту, повідомляє прес-служба.

Сторони обговорили позицію України та США щодо ситуації в Грузії - в тому числі щодо врегулювання конфлікту, євроатлантичні прагнення нашої держави та їх актуальність у контексті грузинських подій, українсько-американські двосторонні відносини тощо.

Говорячи про позицію України стосовно Грузії, Президент наголосив: нас «надзвичайно турбує» ситуація, яка склалася навколо цієї держави. «Навколо того, що відбулося, переконаний, треба робити багато висновків», - сказав він. Ющенко окремо наголосив, що Україна підтримує територіальну цілісність Грузії.

Сенатори високо оцінили озвучену Президентом позицію України щодо ситуації в Грузії. Дж. Ліберман відзначив зокрема, що слова Ющенка «віддзеркалюють ті співпереживання та стурбованість», які поділяють він та його колеги. «Я повністю погоджуюся з вами, що криза у відносинах між Грузією та Росією поставила цей регіон, а також Європу і насправді весь світ на перехресті. І ми тут, щоб висловити свою солідарність народу України та її всенародно обраному Президенту», - відзначив Дж. Ліберман.

У контексті грузинських подій Глава Української держави також наголосив: для України є «дуже важливою» підтримка з боку США нашої співпраці з НАТО та посилення нашого євроатлантичного партнерства. Адже конфлікт у Грузії довів - на сьогодні модель колективної безпеки є «найкращою відповіддю» на забезпечення гарантій національної безпеки та суверенітету будь-якої держави. «Наша мета - отримати міжнародні гарантії цілісності території України, її незалежності - що можливо виключно в рамках колективної безпеки», - відзначив Ющенко.

Найголовнішим пріоритетом України є «формування чіткого демократичного курсу», також підкреслив Президент. «Для нас стратегічно важливі відносини з США, Євросоюзом, Північно-Атлантичним блоком, Росією», - сказав він, додавши - українська сторона хоче відчувати підтримку та довіру у цих ключових напрямках.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.