Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна у Грузії. Російські окупанти відходять із грузинських населенних пунктів

Новини Сакартвело 9354 перегляди

Опубліковано - 22.08.2008 16:26 | Всі новини | Версія для друку

Війна у Грузії. Російські окупанти відходять із грузинських населенних пунктів
Війна у Грузії. Російські окупанти відходять із грузинських населенних пунктів
Російські окупаційні війська розпочали відхід із захоплених територій.

Російські окупанти покинули територію сіла Ігоєті, де вони перекривали трасу на в’їзді в Горі.

Російська важка техніка покинула місто Каспі. Через пост в Ігоєті в ці хвилини проїхали п’ять танків і один бронетранспортер. На вказаній бойовій техніці перевозяться і російські військові.

Що ж стосується блокпосту в Ігоєті, де знаходяться російські військові, то вони продовжують здійснювати функції і перевіряти автомобілі. За їхніми словами, вони чекають наказу, щоб відбути з Грузії.

Приблизно о 20.00 за тбіліським часом, центральна магістраль і міста регіону Шіда Картлі будуть звільнені від російських військових. Про це в бесіді з журналістами заявив губернатор Шіда Картлі Ладо Вардзелашвілі. За його заявою, скасовані внутрішні пости в Горі і з високих блок-постів вже зняті колони і склади.

За заявою Ладо Вардзелашвілі, в 16.00 він і Олександр Ломая зустрінуться з російським генералом Вячеславом Борісовом. Борісов познайомить їх з новим генералом.

За словами, Вардзелашвілі, вимога грузинської сторони полягала в тому, щоб до 20.00 годин центральна магістраль і захоплені міста були звільнені, на що російська сторона дала свою згоду.

Як повідомлялося раніше, Міністр оборони РФ Сердюков заявив що сьогодні до 24 години російські війська покинуть захоплену територію Грузії і відійдуть до Південої Осетії і Росії.

За матеріалами "Грузія Online"
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.