Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЧФ РФ. Типово совітська реакція на подразник - НАТО

Імперія «Совок» 7304 перегляди

Опубліковано - 26.08.2008 16:29 | Всі новини | Версія для друку

ЧФ РФ. Типово совітська реакція на подразник - НАТО
ЧФ РФ. Типово совітська реакція на подразник - НАТО
У понеділок ракетний крейсер “Москва” вийшов із Севастопольської бухти і взяв курс на Новоросійськ.

Пробувши у базі менше двох діб, флагман Чорноморського флоту Росії, за офіційною версією, пішов у море «відповідно до річного плану підготовки крейсера». Водночас, українські військові джерела у Севастополі повідомили, що «Москва» вийшла для посилення російського військово-морського угруповання біля Кавказького узбережжя з метою реагування на захід до Чорного моря кораблів країн-членів НАТО.

У неділю до грузинського порту Батумі з вантажем гуманітарної допомоги прибув американський протимінний есмінець «МакФол». Також очікується прихід до Грузії штабного корабля «Моунт Вітні» і корабля берегової охорони «Даллас». Останній уже пройшов протоку Босфор. Раніше представник Держдепартаменту США повідомив, що американські кораблі доставлять до Грузії лише гуманітарну допомогу.

Також днями у Чорне море увійшло військово-морське угруповання НАТО у складі німецького фрегата «Любек», іспанського – «Адмірал Хуан де Борбон» і польського – «Генерал Пулавський». До них має приєднатися американський фрегат «Тайлор» і по одному румунському та болгарському кораблю. Однак, турецькі власті уже заявили, що захід цих кораблів до Чорного моря був давно запланований і в його північно-західній частині, де кораблі зараз перебувають, відбудуться міжнародні навчання.

Водночас, російські мас-медіа з посиланням на джерела у військовій розвідці Росії повідомили, що на озброєнні кораблів країн-членів НАТО, які перебувають в акваторії Чорного моря, більше ста ударних крилатих ракет типу «Томагавк», а також 63 ракети типу «Гарпун». І ті, і ті «можуть оснащуватися ядерними боєголовками і призначені для ураження наземних цілей».
Морські піхотинці розвантажують в Батумі з есмінеця “МакФол” гуманітарну допомогу Грузії, 25 серпня 2008р.
Морські піхотинці розвантажують в Батумі з есмінеця “МакФол” гуманітарну допомогу Грузії, 25 серпня 2008р.
Радянські звички російського флоту

Втім, севастопольські військові експерти називають ці цифри перебільшенням, водночас, нагадують, що на борту «Москви» – 16 пускових установок противокорабельних ракет П-1000 «Вулкан» (модернізовані ракети «Базальт»).

Водночас, за даними військових джерел, у північно-східній акваторії Чорного моря перебувають сторожовий корабель «Смєтлівий» і малий протичовновий корабель «Муромєц», на підході – ще один російський сторожовик «Ладний», якому НАТО відмовило в участі в антитерористичній операції Альянсу «Активні зусилля» в Середземному морі.

Втім, експерти називають дії російського флоту «традиційно радянською реакцією»: якщо в Чорне море заходять значні сили країн-членів НАТО, то Москва висилає свої кораблі – для стеження за «потенційним противником».

Раніше росіяни заявляли, що не посилюватимуть угруповання Чорноморського флоту Росії біля Кавказького узбережжя через захід кораблів Альянсу. Але згодом російські інформагенції з посиланням на помічника головкома ВМФ Росії Ігоря Дигала повідомили, що «Військово-морський флот РФ відслідковує пересування натовських кораблів у Чорному морі».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.