Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Не Росія, але і не Україна

Політика Регіон: Автономна республіка Крим 10312 переглядів

Опубліковано - 28.07.2006 14:39 | Всі новини | Версія для друку

Не Росія, але і не Україна
Не Росія, але і не Україна
Політична криза в Україні породжує найнеймовірніші прожекти. Кримський спікер Анатолій Гриценко заявив учора на прес-конференції, що звернувся до “Газпрому” із проханням організувати в автономну республіку в складі України постачання 1 млрд кубометрів газу фактично на особливих умовах.

За словами Гриценко, пише російське видання “Время новостей”, у ході недавньої зустрічі з неназваним заступником голови правління газової монополії "у принципі визначилися і домовилися" про те, що вони будуть займатися питаннями постачань російського газу в Крим. Піти на таке співробітництво для "Газпрому" означає поховати імідж ринкової компанії, яка підвищує ціни на газ для сусідів не з політичних, а з економічних розумінь. А для Кремля - пряме втручання у внутрішні справи України.

"Для балансу газу нам потрібен 1 млрд кубометрів", - повідомив пан Гриценко. Він пояснив, що така необхідність виникла в зв’язку з недопоставками сировини з боку дочірньої компанії "Нафтогаз України" - "Газтепло", який є оператором з постачаннь у Крим газу для підприємств комунально-побутового господарства і бюджетної сфери. Через це в Криму існують проблеми з паливом, почастішали перебої з подачею гарячої води населенню.

Одержати коментарі в "Нафтогазі" вчора не вдалося. Однак джерело " Времени Новостей ", знайоме із ситуацією на українському ринку, стверджує, що, незважаючи на проблеми "Нафтогазу" з імпортом газу, "у країні зараз немає жодного платоспроможного споживача, який би недоодержав необхідний йому обсяг газу".

Як відомо, з квітня ексклюзивний постачальник середньоазіатського газу в Україну - швейцарський трейдер RosUkrEnergo - через заборгованість припинив постачання сировини "Нафтогазу" і весь газ продає компанії "УкргазЕнерго" (СП RosUkrEnergo і "Нафтогазу", створене на паритетних засадах).

У "Газпромі" відмовилися підтверджувати факт зустрічі і ведення таких переговорів. "Газпром" продав російський газ по формулі ціни RosUkrEnergo, - заявили "Времен Новостей" у концерні. - Ця компанія займається постачаннями газу в Україну". Однак джерело, близьке до компанії, повідомило, що бесіда пана Гриценка з заступником голови правління "Газпрому" Олександром Рязановим все-таки була місце, але неформальна. "Ніяких домовленостей і тим більше зобов’зань укладено не було ", - говорить співрозмовник газети.

Пан Гриценко викладає свою версію подій: "Ми висловили прохання, щоб російський газ надходив у Крим, і наше прохання було почуте, попередньо було дане згода на обсяг газу, і ми просили, що важливо, щоб ціна була фіксованою протягом п’яти років. Сьогодні в "Газпромі" обговорюється ця ситуація, а ми в проводимо переговори по оператору". Передбачається, сказав він, що російський газ від "Газпрому" для Криму буде поставлятися через RosUkrEnergo, а в автономії цей газ буде розподілятися регіональним оператором. Зокрема, за його словами, зараз тривають переговори з компанією "Черноморнефтегаз" (належить "Нафтогазу"), яка готова взяти на себе функції оператора по постачанню кримським споживачам російського газу.

У RosUkrEnergo "Времени Новостей" заявили, що ніяких заявок на додаткові постачання газу на Україну не одержували.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.