Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Балогу знову приловили на корупції?

Скандал 4996 переглядів

Опубліковано - 10.10.2008 13:16 | Всі новини | Версія для друку

Балогу знову приловили на корупції?
Балогу знову приловили на корупції?
У ГПУ направлено депутатський запит щодо причетності керівника СП Віктора Балоги до зловживань у сфері видачі ліцензій на послуги цифрового зв'язку.

Народний депутат України Микола Томенко пропонує Генеральній прокуратурі здійснити перевірку законності дій державних органів та посадових осіб у зв’язку із видачею Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення ліцензії провайдера програмної послуги цифрової загальнонаціональної багатоканальної телемережі МХ-4 ТОВ «Українська цифрова телемережа» (далі – УЦТМ) та призначення УЦТМ оператором телекомунікацій цифрової загальнонаціональної багатоканальної телемережі МХ-4.

Яку відомо, рішенням Національної ради №5 від 16.01.2008 УЦТМ було видано ліцензію провайдера програмної послуги цифрової загальнонаціональної багатоканальної телемережі МХ-4 та призначено оператором телекомунікацій цієї телемережі. Тоді ж рішенням Національної ради №6 від 16.01.2008 було переоформлено ліцензію на мовлення УЦТМ у зв’язку із зміною власників та складу органів управління.

«Призначення приватної комерційної організації оператором загальнонаціональної цифрової багатоканальної мережі за наявності державного Концерну РРТ, який виступає оператором телекомунікацій переважної більшості наземних ефірних телеканалів, виглядає доволі дивним. Особливо, зважаючи на те, що до цього члени Національної ради неодноразово висловлювалися про необхідність визначити оператором мультиплексу саме Концерн РРТ», - зауважує Микола Томенко.

Водночас він звертає увагу, що за інформацією ЗМІ, безпосередньо після прийняття Нацрадою вищезазначених рішень, у складі засновників з’явилося ТОВ «Корвет», зареєстроване у м. Мукачеве по вул. Івана Франка, 132, що належить до умовної групи «Барва», суб’єкти якої пов’язані з членами сім’ї високопосадової особи Секретаріату Президента України.

«Такий дивний збіг обставин дає привід згадати вимоги Закону України «Про боротьбу з корупцією», згідно якого (стаття 5) державний службовець не має права «сприяти, використовуючи своє службове становище, фізичним і юридичним особам у здійсненні ними підприємницької діяльності», «займатися підприємницькою діяльністю безпосередньо чи через посередників або підставних осіб» а також «надавати незаконні переваги фізичним або юридичним особам під час підготовки і прийняття нормативно-правових актів чи рішень», - зазначив Микола Томенко.

У зв’язку з цим він просить Генпрокуратуру здійснити заходи щодо визначення наявності корупційних дій посадових осіб органів державної влади у зв’язку із прийняттям рішення про видачу ліцензії оператора програмної послуги цифрової загальнонаціональної багатоканальної телемережі ТОВ «Українська цифрова телемережа».

Як повідомлялося раніше, брати Балоги причетні до афер із прихватизацією землі війскового містечка у центрі міста Мукачево. Наразі, про реакцію правоохоронців на зазначений факт - нічого не відомо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.