Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко опікується онкохворими чи...?

Влада 3684 перегляди

Опубліковано - 10.10.2008 14:08 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко опікується онкохворими чи...?
Президент Ющенко опікується онкохворими чи...?
Президент Ющенко написав листа Голові Верховної Ради, діяльність якої він привселюдно припинив і видав відповідний Указ.

У Державному бюджеті-2009 мають бути враховані належні видатки на боротьбу з онкологічними захворюваннями, яка є одним з пріоритетів державної політики в галузі охорони здоров'я.

У листі до Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка Президент України Віктор Ющенко підкреслив: неприпустимою є ситуація, коли в державі щоденно реєструють близько 450 нових випадків захворювання та 250 смертей від раку, а фінансування заходів з Держбюджету для лікування таких хворих становить лише 40% від потреби, визначеної фахівцями Національного інституту раку.

Ющенко також нагадав, що у проекті Держбюджету-2009 на закупівлю лікарських засобів для онкохворих передбачено кошти, які складають лише 63% від потреби. Фінансування за державною програмою «Дитяча онкологія», затвердженою урядом на виконання відповідного доручення Глави держави, взагалі зменшено порівняно з поточним роком.

Ще одним «надзвичайно актуальним» питанням у цьому контексті Президент назвав зміцнення матеріально-технічної бази Національного інституту раку. «Натомість проект Державного бюджету України на 2009 рік не передбачає ні можливості здійснення необхідного обсягу ремонтних робіт в існуючих приміщеннях, ні закупівлі сучасного медичного обладнання, ні відкриття нового хірургічною корпусу», - констатував він.

«Прошу Вас доручити розглянути згадане звернення та врахувати вирішення цих питань під час прийняття Закону України «Про Державній бюджет України на 2009 рік», - йдеться у листі Президента до Голови ВР.

Замість післямови. Все б воно нічого: і проблема актуальна, і вирішується - традиційно, здебільшого за рахунок самих хворих.

Тільки не зрозуміло, що може Арсеній Яценюк, який позав заяву у відставку та парламент, діяльність котрого припинив напередодні сам Президент? Адже, сьогодні його Указ набув чинності, а як стверджують самі ж правники СП, тепер нардепи можуть ухвалювати лише внутрішньопарламентські акти. Чи можуть ухвалювати легітимні закони, яким є бюджет на наступний рік?

А із іншого боку, окрім підозри у банальному передвиборчому піарі, виникають й ненав'язливі асоціації. Адже, загальновідомо що дочка Президента України - Віталіна Ющенко, разом із її чоловіком - Олексієм Хахльовим - є нікими іншими, як координаторами зі створення Національного інституту раку в Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.