Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Суд зупинив дію Указу про дострокові вибори

Правосуддя 8222 перегляди

Опубліковано - 11.10.2008 14:55 | Всі новини | Версія для друку

Суд зупинив дію Указу про дострокові вибори
Суд зупинив дію Указу про дострокові вибори
Окружний адміністративний суд міста Києва призупинив дію Указу Президента України № 911/2008 “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів”.

Про це сьогодні повідомив народний депутат, представник Блоку Юлії Тимошенко в суді Володимир Пилипенко.

За його словами, відповідне рішення було ухвалене Окружним адміністративний судом Києва в рамках адміністративного позову БЮТ до Президента і Центральної виборчої комісії.

Він наголосив, що суд також заборонив ЦВК проводити будь-які засідання, пов’язані з організацією позачергових виборів до ВР.

Пилипенко наголосив, що відповідний позов БЮТ був поданий учора, одразу після опублікування Указу глави держави.

Він зазначив, що «позиція БЮТ залишається незмінною щодо недопущення антиконституційних парламентських виборів».

Тим часом, Президент Віктор Ющенко своїм Указом №921 у п’ятницю звільнив з посади суддю Київського окружного адміністративного суду Володимира Келеберду, внесши поправки в Указ №73.

Про це повідомив керівник служби з представництва в судах України інтересів Президента Руслан Кирилюк. Щодо позову БЮТ стосовно Указу Глави держави про припинення повноважень Верховної Ради 6-го скликання і призначення дострокових виборів він сказав, що суддя перевищив повноваження, прийнявши позов.

"Відповідно він (суддя) не мав повноважень розглядати позов виборчого Блоку Юлії Тимошенко щодо зупинення дії указу президента України № 911/2008 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів", - заявив Кирилюк.

У БЮТ вважають, що зазначений Указ був незаконним. Пилипенко наголосив, що БЮТ зробить все, аби вже в понеділок суддя був поновлений на посаді, а посадовець, який готував Указ Президента про звільнення судді, був покараний.

«Це безпрецедентний випадок узурпації влади без відповідного рішення Ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії. Ми будемо ініціювати з’їзд суддів і Раду суддів, щоб дати оцінку діям Президента», - заявив Пилипенко.

Крім того, за його словами, БЮТ звертатиметься до міжнародних і європейських структур з приводу узурпації влади Главою держави.

Як повідомили джерела в ЦВК, на даний момент приблизно 40 депутатів від БЮТ знаходяться у приміщенні Центрвиборчкому і на виконання рішення Окружного адміністративного суду Києва не дають працівникам комісії вчиняти будь-які дії, пов’язані з організацією дострокових виборів.

Як повідомлялося раніше, 10 жовтня група народних депутатів України від фракції Блоку Юлії Тимошенко подали позов до Київського окружного адміністративного суду щодо зупинення дії Указу Президента України № 911/2008 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів».

Коментуючи цю інформацію, міністр юстиції України Микола Оніщук заявив, що оскаржити Указ Президента можна лише в Конституційному Суді, рішення будь-якого іншого суду не братимуться до уваги.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.